Kjærlighet trenger vi alle... selv møblene våre! 
Det er viktig att ta hand om møbelet sitt. Med riktig pleie kan selv ett stoff med lavere slitestyrke holde i mange år, da det ikke kun er slitestyrken som avgjør hvor godt ett møbelstoff holder. Ta del av informasjon under om det aktuelle materialet eller stoffet for akkurat din møbel (...og husk på att gi møbelet ditt masser av kjærlighet!)


GENERELLE TIPS

 • IMPREGNER din nye møbel med tekstilspray før du tar den i bruk. Støv og flekker er lettere å få bort hvis møbelet er impregnert.
 • BESKYTT MØBELET DITT FRA SOLLYS da alle stoffer blekes med tid. Dra ned persiennene under dagen og snu på putene regelbundet.
 • STØVSUG MØBELEN regelbundet forsiktig med ett munnstykker tilpasset for stoff.
 • FJERNE FLEKKER med en gang, trekk forsiktig opp flekken med våt klut og møbelmousse, uten å gni det in. Vi anbefaler ikke i det hele tatt att bruke flekkfjernere da det ofte bleker stoffet.

FLØYELSSTOFFER

SOLEMIO - Gjenbrukt polyesterfløyel

100% gjenbrukt polyester

Å velge fløyel har aldri vært enklere, med henhold til hvor slitesterkt og lettstellt vår gjenbrukte polyesterfløyel er. Stoffet hverken nopper eller rues på overflaten etter bruk. Hvordan rengjør man en sofa i gjenbrukt fløyel? Vår polyesterfløyel er lett å rengjøre på overflaten med våt klut og/eller møbelmousse, det er og lett å bruke en klesroller på stoffet. Stoffet vaskes dessuten i vaskemaskin i 40°, var klar over at det kan bli fargeforskjell etter flere vasker. Stoffet er farget med teknikken piece dye, det kan derfor forekomme tone- og nyanseforskjeller mellom møbler/stoffprøver produsert av forskjellige stoffbatcher ved forskjellige tidspunkter. En hel møbelgruppe er derimot produsert av samme stoffbatch.. 

SALVADOR - Polyesterfløyel

100% polyester
Ett varigt, lettpleid møbelstoff før møbler med fast trekk. Overflaten oppleves noe resistent mot vann og går fint å rengjøre på overflaten med våt klut og/eller møbelmousse. Stoffet er farget med teknikken piece dye, det kan derfor forekomme tone- og nyanseforskjeller mellom møbler/stoffprøver produsert av forskjellige stoffbatcher ved forskjellige tidspunkter. En hel møbelgruppe er derimot produsert av samme stoffbatch.

ASTON - Polyesterfløyel

100% polyester

Att velge fløyel har aldri vært enklare, med tanke på hur varig, slitesterk og lettpleid polyesterfløyelen vår Aston er. stoffet hverken kviser seg eller rugges på overflaten etter bruk. Hvordan rengjør man en sofa i fløyel? Polyesterfløyelen vår er enkel å rengjøre på overflaten med våt klut og/eller møbelmousse, det er og lett att rolle av. Stoffet vaskes dessuten i vaskemaskin i 30°, var klar over att der er en risiko att stoffet blekes etter flere vasker. Stoffet er farget med teknikken piece dye, det kan derfor forekomme tone- og nyanseforskjeller mellom møbler/stoffprøver produsert av forskjellige stoffbatcher ved forskjellige tidspunkter. En hel møbelgruppe er derimot produsert av samme stoffbatch. 

MOOD - Ribbet fløyel

100% polyester

Polyesterfløyelen våres Mood er slitesterk og er enkel å rengjøre på overflaten med våt klut og/eller møbelmousse. Stoffet hverken kviser seg eller rugges på overflaten etter bruk.  Stoffet vaskes dessuten i vaskemaskin i 30°, var klar over att der er en risiko att stoffet blekes etter flere vasker. Stoffet er farget med teknikken piece dye, det kan derfor forekomme tone- og nyanseforskjeller mellom møbler/stoffprøver produsert av forskjellige stoffbatcher ved forskjellige tidspunkter. En hel møbelgruppe er derimot produsert av samme stoffbatch. 

NAGOTEX - Polyesterfløyel

58% polyester, 20% bomull, 22% CMD
Den vakre lystern fra Vegas bomullsfløyel møter her de praktiske fordelene fra Aston polyesterfløyel. Att velge fløyel har aldri vært enklere, med tanke på hvor varigt, slitesterkt og lettpleid vår polyesterfløyel Nagotex er. Stoffet hverken kviser seg eller rugges på overflaten etter bruk. Stoffet er dessuten lett å rengjøre på overflaten med våt klut og/eller møbelmousse. Stoffet vaskes dessuten i vaskemaskin i 30°, var klar over att der er en risiko att stoffet blekes etter flere vasker. Det kan forekomme nyanseforskjeller mellom møbler/stoffprøver produsert av forskjellige stoffbatcher ved forskjellige tidspunkter

VEGAS - Luksusfløyel

45% bomull, 55% viskose
Bomullsfløyelen våres Vegas beter sig litt som ubehandlet skinn, det vill si det får en vakker patina med tid. Bomullsfløyel er litt følsom for væske, trykk och kladd men er behandlet slik att det det lettere klarer flekker. Dette beskytt avtar etter noen vasker - vi rekommanderer att levne in på rens. Stoffet kan få ruggninger på overflaten etter hjemmebruk, fra eksempelvis glidelås på jeans, etc. Dette er ikke en defekt uten slik stoffer i rene naturmaterialer er. Stoffet kan få svage trykkmerker som oppstått under leveringen. Dissa trykkmerker avtar med tid, eller etter att stoffet steamets. (Pssst... Se hvordan du steamer produktet ditt!) Var nøye med att alltid fjerne flekker og støv omgående for å holde stoffet som nytt. Att steame stoffet kan og hjelpe med att jevne ut uønskede stoffvariasjoner. Eventuelle flekker på stoffet er ikke lika visuelle som på ett matt stoff, på grund av stoffets struktur. Stoffet er farget med teknikken piece dye, det kan derfor forekomme tone- og nyanseforskjeller mellom møbler/stoffprøver produsert av forskjellige stoffbatcher ved forskjellige tidspunkter. En hel møbelgruppe er derimot produsert av samme stoffbatch. 

FIOCCO - Fløyel

80% bomull, 10% polyester, 10% viskose
Som originalfløyel skal føles. Vår bomullsfløyel Fiocco beter sig omtrent som ubehandlet skinn, det vill si det får en vakker patina med tid. Bomullsfløyel er litt følsom for væske, tryck och kladd. Stoffet kan få stoffruggninger på overflaten efter hjemmebruk, fra eksempelvis glidelås på jeans, etc. Detta är inte en defekt utan så tyger i rena naturmaterial beter sig. Tyget kan få svaga tryckmärken som uppstått under frakten. Dissa trykkmerker avtar med tid, eller etter att stoffet steamets. Var nøye med att alltid fjerne flekker og støv omgående for å holde stoffet som nytt. Att steame stoffet kan og hjelpe med att jevne ut uønskede stoffvariasjoner. Stoffet er farget med teknikken piece dye, det kan derfor forekomme tone- og nyanseforskjeller mellom møbler/stoffprøver produsert av forskjellige stoffbatcher ved forskjellige tidspunkter. En hel møbelgruppe er derimot produsert av samme stoffbatch.

SWEEF PRINT - Polyesterfløyel

100% polyester

(Er trykket på Aston fløyel). Att velge fløyel har aldri vært enklere, med tanke på hvor varigt, slitesterkt og lettpleid vår polyesterfløyel Aston er. Stoffet hverken kviser seg eller rugges på overflaten etter bruk. Hvordan rengjør man en sofa i fløyel? Polyesterfløyelen vår er enkel å rengjøre på overflaten med våt klut og/eller møbelmousse. Stoffet vaskes dessuten i vaskemaskin i 30°, var klar over att der er en risiko att stoffet blekes etter flere vasker. Stoffet er farget med teknikken piece dye, det kan derfor forekomme tone- og nyanseforskjeller mellom møbler/stoffprøver produsert av forskjellige stoffbatcher ved forskjellige tidspunkter. En hel møbelgruppe er derimot produsert av samme stoffbatch. Observere ved valg av fast eller løst trekk, att Aston polyesterfløyel gjør seg best som fast trekk, da stoffet hverken faller eller stretcher på samma måte som for eksempel ett tynnere stoff.

LINSTOFFER


HUSETS STOFF - Linstoffblandning

40% bomull, 20% lin, 20% polyester, 20% viskos
Når vi valgte Husets stoff kunde vi selvfølgelig ikke velge noe som ikke er det aller beste! Husets stoff er ett perfekt lettpleid møbelstoff, som er deilig mot huden, varigt og er enkel å rengjøre på overflaten med våt klut og/eller møbelmousse. Stoffet går og luksuriøst nok att vaske i vaskemaskin i 30° och er før-vasket hvilket gjør att det ikke risikerer att krympe ved vask. Der er derimot en risiko att stoffet blekes etter flere vasker. 

Farget med teknikken yarn dye, for å minske risikoen for fargeforskjeller mellom ulike stoffbatcher. Det kan oppstå små "knuter" i stoffet, slik det gjør i alle linstoffer. Det er ingenting som påvirker kvaliteten på stoffet.

PUROLINO - 100% linstoff

100% linstoff
Vårt rene linstoff Purolino er ikke blandet och derfor tynnere i kvaliteten hvilket gir møbelet en myk, slapp følelse. Att stoffet er tynnere merkes bland annet da fjær lettere kan gå igjennom stoffet. Dette er ikke en defekt, uten skjer på grund av stoffets natur. Stoffet er ikke grovt nok for å forhindre fjærene fra att gå igjennom stoffet. Det kan og dannes mindre "kviser" i stoffet så som det gjør i allt rent linstoff. Det er ikke noe som påvirker stoffets kvalitet. Stoffet tål slitasje og går fint er enkel å rengjøre på overflaten med våt klut og/eller møbelmousse. Stoffet går og luksuriøst nok att vaske i vaskemaskin i 30°. Husk på att kle på trekkene noe fuktige på putene, da linstoff har en tendens att krympe litt. Det finnes en risiko att stoffet blekes etter flere vasker. Stoffet er farget med teknikken piece dye, det kan derfor forekomme tone- og nyanseforskjeller mellom møbler/stoffprøver produsert av forskjellige stoffbatcher ved forskjellige tidspunkter. En hel møbelgruppe er derimot produsert av samme stoffbatch.

COCO - Linstoffblandning

23% lin, 14% bomull, 14% polyester, 49% acryl 

Stoffet tåler slitasje, er mykt och har nok med styrsel for å ikke oppleves rynkete. Vi rekommanderer att levne in Coco på rens. Stoffet går ellers fint å rengjøre med møbelmousse. Farget med teknikken yarn dye, for å minske risikon for fargeforskjeller mellom forskjellige batcher.

FLORIANTE - Linstoffblandning

72% lin, 14% bomull, 14% viskos
Floriante har en utrolig lyster i veven sin som nesten gir linstoffet en fløyelkarakter. Stoffet er mykt og har nok med styrsel for å ikke oppleves rynkete. Stoffet er av en linstofflanding som inneholder viskos, der viskosen gjør stoffet noe mer følsomt for vann. Stoffet med lugg, som Floriante, kan ha en tendens til å få trykkmerken når luggen legger sig ned og stoffet kan få avtrykk/skiftninger/patina på overflaten. Dette er normalt for denne type stoff. Ved pleie av ”sitteroser”, bruk en myk børste og børsta opp luggen så godt det går ellers bruk støvsugeren med børstemunstykker. Vi rekommanderer att steame eller å levne in på rens etter behov. Stoffet er farget med teknikken piece dye, det kan derfor forekomme tone- og nyanseforskjeller mellom møbler/stoffprøver produsert av forskjellige stoffbatcher ved forskjellige tidspunkter. En hel møbelgruppe er derimot produsert av samme stoffbatch.

SWEEF STRIPE - 100% linstoff

100% linstoff
Det stripete stoffet er et farget print trykket på 100% linstoff. At stoffet er i rent, tynnere linstoff viser seg blandt annet da fjær enklere kan gå igjennom stoffet. Dette er ikke en defekt, uten skjer på grunn av stoffets natur. Stoffet er ikke grovt nok for å forhindre fjær fra å gå igjennom. Det kan og dykke opp mindre "kviser" i sofaer så som det gjør i allt rent linstoff. Det er ikke noe som påvirker kvaliteten. Stoffet er slitesterkt og går fint å rengjøre med møbelmousse. Vi rekommanderer rens for dette stoffet, da det fargete printet ellers riskerer å blekes etter vask. Når ett print trykkes på rent linstoff kan det bli mindre partier med hvite flekker i printet. Dette er ikke en defekt og er ikke mulig å unngå. Printet riskerer å forsvages i fargene etter bruk. Stoffet er infarget med teknikken piece dye, det kan derfor være tone- og nyanseforskjeller mellom møbler / stoffprøver produsert av forskjellige ruller til forskjellige tider. En hel møbelgruppe er derimot laget av samme stoffrull. POLYESTER-/BOMULLSSTOFFER

ECOLINO - Gjenbrukt bomullsblandning

55% gjenbrukt bomull, 30% lin, 15% gjenbrukt polyester
Ett slitesterkt, gjenbrukt stoffvalg, som går fint å rengjøre med møbelmousse. Stoffet går og å vaske i maskin i 30°. Det finnes en risiko at stoffet blekes etter flere vasker. Farget med teknikken yarn dye, for å minske risikoen for fargeforskjell mellon ulike batcher.

MODI CHECK - Mønstret jutestoff

80% acryl, 20% jute, 12% viskose, 8% polyester
Ett grovt stoff, med høy motstand mot slitasje som går fint å rengjøre på overflaten med våt klut og/eller møbelmousse. Ellers rekommanderes rens for dette stoffvalg.

NUVOLE - Forsterket bomull

95% polyester, 5% bomull
Våres forsterket bomullsstoff har en myk overflaten med følelsen av en "smuss-avvisende" finish. Det er dessutom er enkel å rengjøre på overflaten med våt klut og/eller møbelmousse. Stoffet vaskes i vaskemaskin i 30°, var klar over att der er en risiko att stoffet blekes etter flere vasker. Stoffet er farget med teknikken piece dye, det kan derfor forekomme tone- og nyanseforskjeller mellom møbler/stoffprøver produsert av forskjellige stoffbatcher ved forskjellige tidspunkter. En hel møbelgruppe er derimot produsert av samme stoffbatch. 

BOUCLÉ - Teddytyg

100% polyester
Når ble sauehold hverdagskost? Andre teddystoffer på markedet kan være bomullsblandet, noe som gir enda mer luft og mykhet, men gjør stell vanskeligere. Men i vårt slitesterke polyesterstoff Bouclé, får du ett lettstelt teddystoff med flekketålig, vannresistent finish. Det er dessutom er enkel å rengjøre på overflaten med våt klut og/eller møbelmousse. Stoffet vaskes i vaskemaskin i 30°, var klar over att der er en risiko att stoffet blekes etter flere vasker. Stoffet er farget med teknikken piece dye, det kan derfor forekomme tone- og nyanseforskjeller mellom møbler/stoffprøver produsert av forskjellige stoffbatcher ved forskjellige tidspunkter. En hel møbelgruppe er derimot produsert av samme stoffbatch. 

BREZZA - Gjenbrukt bomull

75% bomull, 25% polyester
Ett bevisst stoffvalg att elske over lang tid! Bærekraftig komfort i mykt stoff i gjenbrukt bomull. Stoffet tåler slitasje og går fint  å rengjøre på overflaten med våt klut og/eller møbelmousse. Tyget går även att maskintvätta i 30°. Det finns en risk att tyget bleks efter upprepad maskintvätt. Da stoffet er lagt gjennom att bruke gjenbrukte tråder och rå-materialer for å spare på både vann, energi og kemiske produkter i fabrikken, kan det derfor forekomme tråder av forskjellige toner i ett stykker. Produksjonen gjør stoffet mer følsomt for tone- og nyanseforskjeller mellom møbler/stoffprøver produsert av forskjellige stoffbatcher ved forskjellige tidspunkter. En hel møbelgruppe er derimot produsert av samme stoffbatch.

MANCHESTERSTOFFER

FLOKI - Gjenbrukt manchester

100% polyester
Den gjenbrukte manchesteren våres er enkel å rengjøre på overflaten med våt klut og/eller møbelmousse.  Stoffet vaskes dessuten i vaskemaskin i 30°, var klar over att der er en risiko att stoffet blekes etter flere vasker. Stoffet er farget med teknikken piece dye, det kan derfor forekomme tone- og nyanseforskjeller mellom møbler/stoffprøver produsert av forskjellige stoffbatcher ved forskjellige tidspunkter. En hel møbelgruppe er derimot produsert av samme stoffbatch.

ANAFI - Manchester bred

100% polyester
Ett varigt, lettpleid møbelstoff for møbler med fast trekk. Er er enkel å rengjøre på overflaten med våt klut og/eller møbelmousse. Overflaten kan rugges opp svagt på etter mye bruk men nopper ikke. Stoffet er farget med teknikken piece dye, det kan derfor forekomme tone- og nyanseforskjeller mellom møbler/stoffprøver produsert av forskjellige stoffbatcher ved forskjellige tidspunkter. En hel møbelgruppe er derimot produsert av samme stoffbatch. ØVRIGE STOFFER

ALPAKKA

100% alpakka
Et mykt stoff med en halvlang "tøff" lugg og naturlige fargeforandringer. Vi anbefaler renseri. Stoffet er laget av naturlige materialer, det kan derfor være tone- og nyanseforskjeller mellom møbler / stoffprøver produsert av forskjellige stoffbatcher ved forskjellige tidspunkter. En hel møbelgruppe er derimot produsert av samme stoffbatch. JUNGELSTOFF

85% polyester, 15% viskose
Et grovere stoff med forskjellige "lag". Myke "hevede" fløyelslignende deler hviler på en "plast"-bunn. Vi anbefaler renseri. Stoffet er laget av naturlige materialer, det kan derfor forekomme tone- og nyanseforskjeller mellom møbler/stoffprøver produsert av forskjellige stoffbatcher ved forskjellige tidspunkter. En hel møbelgruppe er derimot produsert av samme stoffbatch. UTESTOFF

86% återvunnen polypropylen, 7% polyester, 7% polypropylen
Et grovere utestoff. Enkel å rengjøre på overflaten med en våt klut og/eller møbelmousse. Stoffet vaskes dessuten i maskin i 30°. Et stoff beregnet for utendørs bruk, i den grad stoffet kan bli fuktig/vått uten mugg. På den annen side slipper stoffet gjennom fukt/væske, noe som gjør at kaldskumpolstringen blir våt. Derfor bør ikke putene stå ute i dårlig vær og du bør unngå at putene generelt blir våte. Også fare for stoffbleking på grunn av utendørs eksponering.

SKINN

ANILINSKINN

Att materialet ikke er behandlet på overflaten betyr att skinnet har åpne porer og da absorberer væsker som danner fargeforandringer i skinnet. Vi synes att forandringene som oundviklig oppstår ved normalt bruk er noe positivt, noe som gir møbelen karakter og skaper patina. Med fordel behandles skinnet initialt med ett preventivt behandlingsmiddel for å redusere materialets mulighet til att absorbere forskjellige væsker. Fint skinn, så som anilinskinn, krever mye kjærlighet og bør behandles 3-4 ganger per år, eller ved behov, for å beholde kjennetegnene sine. Dette gjør du med en skinnfett. Observere att overflaten på skinnet blir noe blankere etter behandling. Plassere ikke din møbel nær noen varmekilde, levne en luftspalt på 2-3 desimeter. For å forhindre att skinnet taper farge eller tørker ut, undvik att utsette skinnmøbler for direkt sollys. Bruk kun tørr myk klut for vanlig rengjøring. Bruk ikke støvsugere, da det kan rispe overflaten. Ved behov, tørk eller gni forsiktig hele overflaten med en ren og myk klut som vris ur i rent vann. Bruk ikke kemiske behandlingsmiddel, rengjøringsmiddel eller såpeløsninger. Hvis overflaten er skadat eller sliten, kan skinnkrem eller skinnolje gjøre att fargen forandres.

 Observere att sitte- og ryggputene, samt pynteputene for skinnmøblene våre i anilinskinn har en bakside i stoff på grunn av att putene må få luft og hold sin form.

ØVRIGE MATERIALER

POLYKARBONAT

Polykarbonat er en herdet plastik som er veldig tålig. Materialet tåler tunge belastninger og alle værforhold. Flekker tas enkelt bort med hjelp av en fuktig slet klut. Fønsterpuss-middel kan med fordel brukes. Materialet kan rispes av vasse materialer.

 Observere att polykarbonatproduktene våre kan inneholde mindre luftbobler som oppstår under produksjon, samt att det blir en diskret skarv i rygg/setet der plastiken settes sammen.

TRE 


Tre er et levende materiale med store variasjoner i farge og fibre, noe som gjør hvert enkelt møbel unikt. Mange overflater kan bli skadet av sterke eller skurende rengjøringsmidler som skurepulver, skurende nylon, stålull eller lignende. Sørg for å tørke opp sølt væske umiddelbart med en tørr klut. Noen væsker som f.eks kaffe og rødvin kan fort misfarge overflater. Vær forsiktig med å plassere møblene i direkte sollys. En beskyttet overflate vil beholde den opprinnelige nyansen mye lenger er en ubeskyttet overflate, så husk å ikke dekke den samme overflaten delvis i lengre perioder. Hvis møblene plasseres for nærme en varmekilde, kan temperaturforskjellen påvirke treverket.

Unngå å plassere varme og fuktige gjenstander direkte på overflaten, f.eks. tallerkener, glass, potter, lys og blomsterpotter. Ikke plasser fargede lys eller selvklebende tape eller dekaler på overflaten. Bruk møbelpoter for å beskytte gulvene mot riper. Noen fargeavvik kan forekomme ved komplettering av kjøp. Hold møblene rene for støv og skitt og tørk om nødvendig med en fuktig klut om nødvendig. med en såpeløsning. Skruer og beslag bør kontrolleres og etterstrammes om nødvendig for å opprettholde stabilitet og funksjon.

Selv et overflatebehandlet møbel, oljet, malt eller lakkert, er påvirket av ytre forhold, f.eks. tørker og krymper i tørt klima og sveller i fuktig klima, så noen uregelmessigheter kan forekomme. På grunn av at tre er et naturmateriale som fortsetter å absorbere og avgi fuktighet, og dermed krympe og svelle, kan det oppstå små sprekker, dette er ikke noe som påvirker styrken og regnes ikke som en skade. Her i Skandinavia er vi spesielt rammet i vinterhalvåret, på grunn av det tørre inneklimaet som oppstår.

 • Oljede overflater Oljede overflater har en behandling bestående av en tørkende olje. I begrenset omfattning tåler overflaten varme, vann, alkohol og andre væsker. Gjennom att pleie en oljet overflate og sterke på ett lager møbelolje eller lignende litt in imellom forsterkes ådringen samtidig som treet beskyttes. Gni in olje i trefiberretingen. Før overflaten tørker (innen 15 min) kan man slipe med fint slipepapir og tørke med tørr klut. Helt tørr er ikke over overflaten på ett par dager. Du bør støvtørke den oljete overflaten ofte og ved behov vaske med mild såpeløsning med en klut. Var nøye med att tørka helt etterpå. Flekker av kaffe, te, rødvin etc. må tørkes direkt for å ikke gå in i treet. Bruk gjerne underlegg til det oljede bordet.
 • Lackerte og malte overflater Lack med fargepigment og maling har en pigmentering som gir en tekkende ikke gjennomsiktig overflate. Hvite lakker kan være spesielt følsomme for farger i livsmedel, brus, rødvin og kaffe. Flekker skal selvfølgelig tørkes bort snarest muligt.


 • Teak
  Vi anbefaler å ikke olje teaken for å få en vakker patina/sølvgrå farge. Ønsker du å olje teaken for å beholde en mørkere brunfarge, er det viktig å fortsette å olje hvert år, gjerne to ganger. Så legger du på mye olje, lar det synke inn i 10-20 minutter og fjerner så all overflødig olje. Husk å smøre i skygge og tørt vær for best resultat. Sterkt skitten teak slipes med et fint sandpapir. Lettere smuss vaskes enkelt av med vann og et mildt vaskemiddel. Bløtlegg teaken en stund før rengjøring slik at overflaten mykner litt. Hvis trefibrene har hevet seg etter rengjøring, slip overflaten lett med fint sandpapir etterpå. Vår naturfargede teak er behandlet med en treimpregnering og normalt kreves det kun en rengjøring med mildt vaskemiddel.

STEIN

Marmor og stein er som regel ett veldig tåligt materiale med mange år på nakken. Dock kan det være lurt att holde steinen borte fra etsende væsker fra eksempelvis sitrusfrukter. Derfor skal man aldri bruke sure rengjøringsmiddel. For daglig rengjøring, bruk en oppvaskklut som dampes med vann. Er det ikke nok så rekker såpevann langt. Ved grovere smuss kan du bruke eksempelvis ren alkohol eller thinner. Tørk bort rengjøringsmidlet med en klut. Bruker man bordet sitt mye kan det være lurt att noen gång per år impregnere med impregnering for marmor og stein. Dette finnes att kjøpe hos din lokale fargehandel. Investere gjerne i kjekke glassunderlegg som både pynter og bevarer marmorbordet ditt. Hvis du er uheldig og flekker oppstår som ikke går å fjerne så går det att slipe marmorn.

DUNFYLLING & KALDTSKUM

Dunfylling gir den aller deiligste komforten og følelsen når man sitter i en sofa. Alle møbler som inneholder dun krever litt kjærlighet. Der man sitter som mest kommer dunet synke unna og kun kaldtskumsbasen kommer møte opp. Snu derfor på putene dine med jevne mellomrom og massere dem in imellom for å få de att se som nye ut, fluffige og pene. I inneputene er seksjoner sytt for å holde fjærene på plass, men fjærene kan in imellom finne sin vei ut gjennom stoffet. Dette er ikke en defekt uten noe som kan skje med møbler som inneholder dun.


Tips! Møbler som er til for å husere flere personer, det vil si, flerseter-sofaer og sofaer med divandeler/hjørnedeler, bør brukes på en måte der alle møbelets puter brukes. Dette for att møbelet skal beholde sin jevne form.

MØRKBEISEDE TREBEIN

Mørkbeisede trebein kan tørkefelle akkurat som et par mørkfargede jeans – det vil si at mørkbeisede trebein som hviler mot et lyst teppe kan sette mørke avtrykk. Beskytt derfor alltid dine tepper eller ditt lyse gulv med møbelpoter, brett eller lignende.

SAUESKINN

Der er ikke noe som går opp emot att lene seg tilbake i det mykeste saueskinn. Pleier du saueskinnsmøbelet ditt på riktig måte kommer den holde seg pen og like myk over lang tid. Ta med jevne mellomrom bort saueskinnet, ryst det og la det være tørt utendørs i noen timer. Børste det in imellom. Hvis du er uheldig og får flekker, spraye med vann til overflaten er lett fuktig. Tekk med ett tynt lager potetmjøl og gni forsiktig på overflaten. La tørke. Støvsug eller børste bort eventuelle rester.

SENGER I LAZYFOAM

Fyllingen i resårmadrass blir med tiden mykere. Dette beror på att fyllingen anpasser seg efter kroppen, noe som er helt naturlig og skjer med alle madrasser uansett kvalitet. Anpassningen påvirker ikke på noen måte madrassens kvalitet og fasthet.
 Ett bra tips for å forebygge naturlige ”settinger” er att in imellom snu på overmadrassen. En gång om året bør du og snu den slik att fotenden havner ved hodet. Resårmadrassen pleies best gjennom regelbunden og jevn støvsuging. Lufte og gjerne overmadrassen noen gang om året.
 Att lufte utendørs rekommanderes ikke. Fuktigheten kan orsake "luktproblemer" og trekkets sømmer kan gå i stykker når man flytter ut tunge overmadrasser.

 Vi rekommanderer att vaske trekket rundt overmadrassene i 40°.

SPEILER

Bruk lunkent vann sammen med en mikrofiberklut over speilets overflate for å rengjøre. Tørk av ramme/metallhylle med en myk, fuktig klut.

VISKOSETEPPER

Disse tepper er følsomme for trykk og flekker. Har du ett tungt stuebord på teppet kommer det att påverke teppets "lugg" som trykkes ned. Dette er ikke en defekt uten så viskosematerialet påvirkes av trykk. Dannes en flekk så forsøk å få den bort så raskt som mulig med lett fuktet klut. Er flekken vanskelig å få bort rekommanderes teppe-rens.

 Den lange luggen av polyester gjør den følsom for eksempelvis væske da vippene kan klebe sammen. Noen fargede tepper kan ha en tendens til å misfarge et lysere gulv. Det er vanskelig å unngå, men å legge sklibeskyttelse under kan beskytte gulvet.

VISKOSETEPPER ALMERIA

De fleste nye tepper mister lugg, hvilket er helt normalt. Den tapte luggen kan fjernes. Støvsug i samme riktning som teppets lugg, ikke med børsten på munnstykket. Å fjerne flekker på teppet med vann kan skade teppet. Rengjøring skjer med professionell tepperens der den planvaskes. Tynge møbler kan levne merker slik at teppets lugg trykkes ned. Fargene på teppet kan blekne hvis teppet utsetts for direkt sollys under lengre period. Noen fargede tepper kan ha en tendens til å misfarge et lysere gulv. Det er vanskelig å unngå, men å legge sklibeskyttelse under kan beskytte gulvet.

FLUFFTEPPER

De vakre fluffteppene våre i polyester, er litt følsomme mot bland annet flytende middel, eksempelvis vin eller kaffe. Å ta bort flekker på teppet med vann kan skade teppet. Som alle materiale med lang lugg kan stoffet trekke seg sammen om det blir utsatt for væske. Teppene går bra att levne in på rens ved behov. Noen fargede tepper kan ha en tendens til å misfarge et lysere gulv. Det er vanskelig å unngå, men å legge sklibeskyttelse under kan beskytte gulvet.

VINTAGETEPPER

Da vintagetepper er produsert av ull bør de ikke vaskes på egen hand uten levnes in på tepperens. Ulltepper mår som best av att støvsuges og mindre flekker kan vaskes bort med lunkent vann, men da ull lett former seg av fukt bør man ta det varsomt. Vekk eller bobler som oppstår ordnes enkelt gjennom att steame teppets bakside. Sørg for å bruke en duk mellom teppet og strykejernet slik att teppet ikke brennes. Vi rekommanderer og att bruke vår møbelpleiemousse som effektivt tar bort flekker. Noen fargede tepper kan ha en tendens til å misfarge et lysere gulv. Det er vanskelig å unngå, men å legge sklibeskyttelse under kan beskytte gulvet.

ULLTEPPER

Det er ikke uvanlig at ulltepper loer litt, spesielt når de er nye. Det avhenger av egenskapene til fibrene og er helt normalt. Ved å støvsuge teppet ditt regelmessig, gjerne en gang i uken, holder du det pent så lenge som mulig. For enklere flekker på teppet er det som regel greit å rengjøre det ved hjelp av en fuktig klut. Vi anbefaler også å bruke vår møbelpleiemousse som effektivt fjerner flekker. Gjør dette så snart som mulig for å redusere risikoen for at flekken består. Er det en større flekk anbefaler vi at du sender den inn til profesjonell tepperens. Ulltepper bør unngås ved renseri da væskene kan tørke ut fibrene.

SWEEF KLÆR

Våre nydelige merch i 100% bomull, går å vaske i vaskemaskin i 30°. Skal ikke blekes, skal ikke tørketrommles, skal ikke levnes på rens. Vaskes med lignende farger. 

KUNST PLANTER

Den eneste vedlikeholdet som trengs er å bruke en støvbrett over blader og stammen fra tid til annen hvis nødvendig.


LUKTER

Produkter som har vært pakket i plast og er nyprodusert kan lukte noe ved opp-pakning. Vi er alle ulike og kan også dermed oppleve denne duften noe ulikt. Lufting hjelper om du vil raskere få bord denne lukten.

KVALITET

Hva er martindale, pilling og lysekthet? • MARTINDALEVERDIEN på stoffet angir hvor mange varv en stoffkledd plate har snutt mot stoffet uten att det gått hull. Jo høyere martindaleverdi, jo mer tålig mot slitasje. Ved hart slitasje bør martindaleverdien (slitestyrken) ligge over 20 000 rotasjoner, men ved normal daglig bruk recker det med en slitestyrke på 10 000 eller mer. Stoffer med en høyere slitestyrke en 80 000 er godt lempet for offentlige miljøer.


 • PILLING er målenheten for noppighet, dvs. overskuddfibrer som løsner fra trekket. Det oppstår når fibrer dras ur stoffets overflate ved slitasje, dvs. stoffet gnis ved bruk og danner små kuler. HVis ett stoff inneholder stor andel naturmaterialer kan antallet nopper øke da naturlige fibrer som regel er kortare en konstgjort. Pilling kan i seg selv gjøre att møbelstoffet ser slitt og noppigt ut, men selv fremmete fibrer i andre farger fra klær og støv kan fastne i stoffets egne nopper og forsterke det noppige utseendet ytterligere. Pilling angis på en skala fra 1 til 5 der 5 betyr att der ikke blir noen nopper alls, hvilket da er best. Skalan er eksponentiell, hvilket betyr att en pilling på 4 er dobbelt så bra som 3.


 • LYSEKTHET angir stoffets mulighet att motstå sollys. Skalan for lysekthet går fra 1 til 5 der 5 er best. Skalan er eksponentiell, hvilket betyr att en pilling på 5 er dobbelt så bra som 4. Det er viktig att påpeke att der er ikke noen stoffer som står emot sollys fullt ut. Hvis stoffene står utsatt mot sol så kommer de til å blekes.

KONTAKT OSS


Savner du noen informasjon om beste pleie for den elskede møbelet ditt? Send oss en e-post direkt på Info@sweef.no. Det gleder oss att få hjelpe deg med å pleie møbelet ditt!