Vi er overbevist om at kundene våre verner om miljø og bærekraft akkurat like mye som vi og at de derfor gjerne gjør bærekraftige material- og produktvalg. Med det gjør vi alt vi kan i hvert steg i produksjonen for at produktene våre skal få leve i lang tid med høy holdbarhet. Eksistensen vår bygger på en bærekraftig strategi basert på et antall grunnleggende actions.


ON-DEMAND

Overproduksjon er et av verdens største miljøtrusler. Derfor gir vi kundene våre muligheten å spesialbestille store deler av sortimentet vårt for at vi skal kunne produsere akkurat den mengden med møbler som etterspørres. Med vår on-demand-produksjon minsker vi overproduksjonen sammen med kundene våre!

BÆREKRAFTIGE MATERIALER

Riktig materiale for hvert design spiller en stor rolle da hvert møbel fra oss skal ha et langt liv. Enkelte materialer egner seg bedre enn andre med tanke på hvilket møbel det skal være på. For sovesofaene våre som ikke har avtagbart trekk passer derfor et slitesterkt syntetitisk materiale aller best. Mens for sofamodeller med avtagbare trekk finnes muligheten å velge mer bærekraftige alternativ i klimasmarte naturstoffer.


NEI TIL SALG

Et møbel er en investering og noe vi ikke synes skal byttes ut hvert år. Vi tror like litt på masseproduksjon som masseforbrukt og ønsker istedenfor alltid å tilby kundene våre rettferdige priser. Salg, tilbudspriser og kommersielle utsalg kommer ikke til å finnes hos oss. Vi har heller aldri tilbudt fri frakt, hvilket vi håper tiltrekker klima-smarte konsumenter. 

ZERO WASTE

Vi sparer miljøet for unødvendig svinn ved å kun bestille den mengden stoff som trengs for hver enkelt bestilling. Policyen vår er å minske og gjenbruke materialer som ellers kastes. Stoffprøver, puter og duker er alle laget av restmateriale som er blitt til overs.

REKLAMASJONSPROFF

Våre kundeservice-helter arbeider steinhardt mot et så lavt retur- og reklamasjonsnivå som mulig! Og ja, vi kan med stolthet si at den er skikkelig lav. Vi tar tidlig tak i kundehenvendelser om skader, der vi feilsøker og handler direkte. Vi prøver å unngå å erstatte et defekt produkt med et nytt - istedenfor reparerer vi eller erstatter den enkelte delen som er defekt. Enklere for kunden og miljø-snillt.

GJENBRUKTE TEKSTILER  

Vi har en stadig dialog med fabrikkene våre angående framstilling av gjenbrukte materialer. I nåværende situasjon kan vi tilby gjenbrukt bomull, fløyel og manchester. Våre selgere jobber proaktivt for å bistå kunder med kunnskap om bærekraftige tekstilvalg i avgjørelsen. Vår ambisjon er at alle tekstiler fra nå er og på nytt blir gjenbrukte.

SWEEF PÅ FINN.NO

Kan produktene våre få et nytt liv? Vi håper det! Vi tilbyr møbler med skjønnhetsfeil, defekt emballasje eller demoeksemplarer til en lavere pris via vår Finn.no bedriftside. Snill mot miljøet og lommeboken. Vi er overbevist om at det finnes et kjærlig andrehjem for hver møbel!

BEDRE PLAST

Vår største ambisjon er at møbelet ditt når deg intakt. Derfor spiller emballasjen stor rolle når møbler fraktes over det lange landet vårt. Vi har valgt mer bærekraftige alternativer til flere av forpakningene våre, eksempelvis handleposene våre fra Avisera som er 100% klimanøytrale. De klimakompenserer dessuten for alle utslipp som lages fra råmaterialer til ferdig produkt gjennom sertifisert treplanting i Nicaragua. 


Les mer om vår Tilvirkning.