Vi er overbevist om att kundene våre verner om miljø og bærekraft akkurat like mye som vi og att de derfor gjerne gjør bærekraftige material- og produktvalg. Med det gjør vi alt vi kann i hvert steg i produksjonen for at produktene våres skal få leve lang tid med høy holdbarhet. Eksistensen våres bygger på en bærekraftig strategi basert på ett antall grunnleggende actions.


ON-DEMAND

Overproduksjon er ett av verdens største miljøtrusler. Derfor gir vi kundene våre muligheten att spesialbestille store deler av sortimanget våres for att vi skal kunne produsera akkurat den mengde møbler som etterspørres. Med vår on-demand-produksjon minsker vi overproduksjonen sammen med kundene våre!

BÆREKRAFTIGE MATERIAL

Riktig materiale for hvert design spiller stor rolle da hvert møbel fra oss skal ha ett langt liv. Enkelte materialer egner sig bedre en andre spørs på møbel. For sovesofaene våres som savner avtagbart trekk passer derfor ett slitesterkt syntetmateriale aller best. Men for sofamodeller med avtagbare trekk finnes muligheten å velge mer bærekraftige alternativ i klimasmarte naturstoffer.


NEI TIL SALG

En møbel er en investering og ikke noe vi ser byttes ut hvert år. Vi tror like litt på masseproduksjon som massekonsumpsjon og ønsker istedenfor alltid å tilby kundene våres rettferdige priser. Salg, tilbudspriser og kommersielle utsalg kommer ikke å finnes hos oss. Vi har heller aldri tilbudt fri frakt, hvilket vi håper attraherer klima-smarte konsumenter. 

ZERO WASTE

Vi spar miljøet på unødvendig svinn gjennom å kun bestille den mengde stoff som trengs for hver enkelt bestilling. Policyn våres er att minske og gjenbruke materialer som ellers kastes. Stoffprøver, puter og duker er alle laget av restmateriale som er blitt til overs.

REKLAMASJONSPROFFS

Våres kundeservice-helter arbeider steinhardt mot en så lav retur- og reklamasjonsnivå som mulig! Og ja, vi kann med stolthet si at den er skikkelig lav. Vi tar tidlig action på kundehenvendelser om skader, der vi feilsøker og agerer direkt. Vi prøver å unngå att erstatte en defekt produkt med en ny - istedenfor reparerer vi, eller erstatter den enkelte del som er defekt. Enklere for kunden og miljø-snillt.

GJENBRUKTE TEKSTILIER 

Vi har en stadig dialoge med fabrikkene våre angående framstilling av gjenbrukte materialer. I nåværende situasjon kan vi tilby gjenbrukt bomull, fløyel og manchester. Våre selgere jobber proaktivt for å bistå kunder med kunnskap om bærekraftige tekstilvalg i beslutningen. Vår ambisjon er att alle tekstiler fra nå er og på nytt blir gjenbrukte.

SWEEF PÅ BLOCKET

Kan produktene våres få ett andre liv? Vi håper det! Vi tilbyr møbler med skjønnhetsfeil, defekt emballasje eller demoeksemplarer, til en lavere pris via vår Blocketsida. Snillt mot miljøet og lommeboken. Vi er overbevist om att det finnes ett kjærlig andrehjem for hver møbel!

BEDRE PLAST

Våres største ambisjon er att møbelet ditt når deg intakt. Derfor spiller emballasjen stor rolle når møbler fraktes over det lange landet våres. Vi har valgt mer bærekraftige alternativer til flere av forpakningene våre, eksempelvis handleposene våres fra Avisera som er 100% klimaneutrale. De klimakompenserer dessuten for alle utslipp som lages fra råmaterialer til ferdig produkt gjennom sertifisert treplanting i Nicaragua. 


Les mer om vår Tillvirkning.