“Jo mer dristig man er, desto bedre blir resultatet.”

Velkommen til Garden Party

Av og til klør det i fingrene etter et nytt mønster å kle møblene våre med. Etter en rask titt i telefonkatalogen kom vi frem til kunstneren Estelle Graf, hennes lekne kreasjoner var allerede en del av vårt utvalg.

Til vår store glede sa hun ja til prosjektet! La oss presentere Garden Party. Et herlig leken design der mange merkelige gjester fra dyreverdenen har blitt invitert. Og ved å skaffe deg en pute, en fotskammel eller hvorfor ikke en hel sofa kledd med dette mønsteret, gjelder denne invitasjonen også for deg.

Estelle om hvordan den fortryllende verdenen til Garden Party ble til...

Hei Estelle! Utrolig gøy at du ville ta frem et stoffdesign for oss. Hva var din spontane reaksjon da vi tok kontakt?
– Det føltes veldig morsomt og naturlig. Sweef har allerede en sterk dyretilknytning siden sofaene er oppkalt etter ulike dyr, og siden det er et tema jeg har jobbet mye med, syntes jeg det hørtes ut som en perfekt match!

“Jeg prøvd å beholde min vanlige lekenhet, samtidig som jeg ønsker å inkludere noe mystisk.”

Hvordan fikk du inspirasjon til Garden Party?
– Jeg baserte meg på illustrasjoner og motiver jeg hadde laget tidligere, så de som er kjent med arbeidet mitt, vil kanskje gjenkjenne en frosk her og en svane der. Men for å deretter skape et unikt mønster som passer til å kle møbler med, prøvde jeg å fjerne det rotete og barnslige preget som ofte oppstår når man arbeider med farger og dyr. Så jeg prøvde å beholde lekenheten, samtidig som jeg forsøkte å inkludere mystikk og dybde ved å legge til mye svart. Resultatet vil jeg si er en balanse mellom det lekne og det mystiske.

“Jo mer dristig man er, desto bedre blir resultatet.”

Er det ikke litt sprøtt å kle en hel sofa i et dyremønster?
Jo, absolutt, det kan føles slik. Men hvis det er noe jeg har lært om interiør, er det at jo mer dristig man er, desto bedre blir det på en eller annen måte. Da jeg flyttet hjemmefra, var jeg veldig glad i farger, men turte ikke å gå fult ut med det. Så det endte opp med bare en pute med en frisk farge, som nesten føltes merkelig fordi det bare var en liten detalj. Når jeg deretter begynte å blande alt med forskjellige farger og mønstre, oppsto det en bedre balanse og harmoni. Og det er litt det jeg prøver å oppnå med dette mønsteret – at du skal tørre å lage dine egne kombinasjoner, og at det skal fungere sammen med andre mønstre og farger i hjemmet ditt, og samspille med andre møbler.

Hvordan skulle du beskrivet din kunst?
Det som kanskje er det mest fremtredende i min kunst, er disse dyrene som stadig kommer tilbake. Jeg bruker dyrehoder som jeg plasserer på menneskekropper for å forsøke å fange spennende karakterer. Nesten litt frekt kanskje, for hvis du for eksempel bruker et grisehode, så dras tankene automatisk til forskjellige typer egenskaper og en bestemt type person. Kort sagt, jeg synes det er en veldig effektiv måte å fange karakterer på.

Noen personlige favoritter fra møbelkolleksjonen med ditt mønster?
Det må være fotskammelen Hajen og sengegavlen! Jeg synes mønsteret passer ekstra godt på disse. Fotskammelen er morsom fordi den kan ha sitt eget liv og bytte sted hjemme, noe som skaper ulik stemning. Og på sengegavlen passer mønsteret perfekt, fordi jeg siktet mot en drømmende følelse, som jo passer utmerket på et soverom.

Se Estelle sine favoritter