Vedlikehold

Kjærlighet trenger vi alle... selv møblene våre! 
Det er viktig å ta vare på dine møbeler. Med riktig pleie kan selv et stoff med lavere slitestyrke holde i mange år, da det ikke bare er slitestyrken som avgjør hvor godt et møbelstoff holder. Les mer om de ulike stoffene som kan passe akkurat deg og din sofa (...og husk på å gi møbelet ditt masse kjærlighet!)

Generelle tips

  • IMPREGNER  ditt nye møbel med tekstilspray før du tar den i bruk. Støv og flekker er lettere å få bort hvis møbelet er impregnert.
  • BESKYTT MØBELET DITT FRA SOLLYS da alle stoffer blekes med tid. Dra ned persiennene på dagen og snu på putene regelmessig.
  • STØVSUG MØBELENE regelmessig og forsiktig med et munnstykke som er tilpasset stoff.
  • FJERN FLEKKER med en gang, trekk forsiktig opp flekken med våt klut og møbelmousse, uten å gni det inn. Vi anbefaler ikke å bruke flekkfjerner da det ofte kan bleke stoffet.

Fløyelstoffer

SOLEMIO - Resirkulert polyesterfløyel

100% resirkulert polyester

Å velge fløyel har aldri vært enklere, med tanke på hvor holdbar, slitesterk og lettpleid polyesterfløyelen vår Solemio er. Stoffet verken nupper eller gnis på overflaten etter bruk. Hvordan rengjør man en sofa i fløyel? Polyesterfløyelen vår er enkel å rengjøre på overflaten med en våt klut og/eller møbelmousse, du kan også bruke klesrulle. Stoffet kan dessuten vaskes i maskin på 40°, vær klar over at det er en risiko at stoffet blekes etter flere vask. Stoffet er farget med teknikken piece dye, det kan derfor forekomme tone- og nyanseforskjeller mellom møbler/stoffprøver produsert av forskjellige stoffbatcher ved forskjellige tidspunkter. En hel møbelgruppe er derimot produsert av samme stoffbatch 

SALVADOR - Polyesterfløyel

100% polyester
Et holdbart, lettpleid møbelstoff for møbler med fast trekk. Overflaten oppleves noe resistent mot vann og går fint å rengjøre på overflaten med våt klut og/eller møbelmousse. Løse puter og trekk kan vaskes i maskin på 30°. Stoffet er farget med teknikken piece dye, det kan derfor forekomme tone- og nyanseforskjeller mellom møbler/stoffprøver produsert av forskjellige stoffbatcher ved forskjellige tidspunkter. En hel møbelgruppe er derimot produsert av samme stoffbatch.

ASTON - Polyesterfløyel

100% polyester

Å velge fløyel har aldri vært enklere, med tanke på hvor holdbar, slitesterk og lettpleid polyesterfløyelen vår Aston er. Stoffet verken nupper eller gnis på overflaten etter bruk. Hvordan rengjør man en sofa i fløyel? Vår polyesterfløyelen er enkel å rengjøre på overflaten med en våt klut og/eller møbelmousse, du kan også bruke klesrulle. Stoffet kan dessuten vaskes i maskin på 30°, vær klar over at det er en risiko at stoffet blekes etter flere vask. Stoffet er farget med teknikken piece dye, det kan derfor forekomme tone- og nyanseforskjeller mellom møbler/stoffprøver produsert av forskjellige stoffbatcher ved forskjellige tidspunkter. En hel møbelgruppe er derimot produsert av samme stoffbatch. 

MOOD - Ribbet fløyel

100% polyester

Polyesterfløyelen våres Mood er slitesterk og enkel å rengjøre på overflaten med en våt klut og/eller møbelmousse. Stoffet verken nupper eller gnis på overflaten etter bruk. Stoffet vaskes dessuten i vaskemaskin på 30°, vær klar over at det er en risiko att stoffet blekes etter flere vask. Stoffet er farget med teknikken piece dye, det kan derfor forekomme tone- og nyanseforskjeller mellom møbler/stoffprøver produsert av forskjellige stoffbatcher ved forskjellige tidspunkter. En hel møbelgruppe er derimot produsert av samme stoffbatch.. 

VEGAS - Luksusfløyel

45% bomull, 55% viskose
Bomullsfløyelen våres Vegas oppfører seg litt som ubehandlet skinn, det vill si det får en vakker patina med tid. Bomullsfløyel er litt følsom for væske og trykk men er behandlet slik att det det lettere klarer flekker. Denne beskyttelsen avtar etter tid - vi anbefaler å levere det inn til rens om stoffet behøver en vask. Stoffet kan bli ruglete på overflaten etter hjemmebruk, fra eksempelvis glidelås på jeans, etc. Dette er ikke en defekt men det er slik stoffer i rene naturmaterialer er. Stoffet kan få svake trykkmerker som har oppstått under frakten. Disse trykkmerkene avtar med tid eller etter at stoffet steames. (Pssst... Se hvordan du steamer produktet ditt!) Vær nøye med å alltid fjerne flekker og støv omgående for å holde stoffet som ny. Å steame stoffet kan også hjelpe med å jevne ut uønskede stoffvariasjoner. Eventuelle flekker på stoffet er ikke like synlige som på ett matt stoff, på grunn av stoffets struktur. Stoffet er farget med teknikken piece dye, det kan derfor forekomme tone- og nyanseforskjeller mellom møbler/stoffprøver produsert av forskjellige stoffbatcher ved forskjellige tidspunkter. En hel møbelgruppe er derimot produsert av samme stoffbatch. 

Linstoff


HUSETS STOFF - Linblanding

40% bomull, 20% lin, 20% polyester, 20% viskos
Husets stoff er et perfekt lettstelt møbelstoff, som både er behagelig mot huden, slitesterkt og lett å rengjøre med møbelpleiemousse. Stoffet kan luksuriøst nok vaskes i maskin på 30°, og det er forvasket, noe som reduserer risikoen for krymping av trekkene ved vask. Husk imidlertid å ta på trekkene når de fortsatt er litt fuktige for at de skal beholde formen sin runde puten. Det er imidlertid en risiko for at stoffet kan blekes etter gjentatt maskinvask. Farget med teknikken "yarn dye" for å redusere risikoen for fargeforskjeller mellom ulike ruller. Det kan også forekomme mindre "knotter" i stoffet, slik det gjør med alt stoff i lin. Dette påvirker imidlertid ikke stoffets kvalitet.

PUROLINO - 100% lin

100% linstoff
Vårt rene linstoff Purolino er ikke en mix av stoff og er derfor tynnere i stoffet som vil gi møbelet en myk og slapp følelse. At stoffet er tynnere merkes blant annet da fjær lettere kan gå igjennom stoffet. Dette er ikke en defekt men skjer på grunn av stoffets natur. Stoffet er ikke grovt nok til å forhindre fjærene fra å gå igjennom stoffet. Det kan også dannes mindre nupper i stoffet, slik som det gjør på alle rene linstoff. Det er ikke noe som påvirker stoffets kvalitet. Stoffet tåler slitasje og er enkel å rengjøre på overflaten med en våt klut og/eller møbelmousse. Stoffet går luksuriøst nok å vaskes i vaskemaskin på 30°. Husk på å kle på trekkene mens de er noe fuktige over putene, da linstoff har en tendens til å krympe litt. Det finnes en risiko att stoffet blekes etter flere vasker. Stoffet er farget med teknikken piece dye, det kan derfor forekomme tone- og nyanseforskjeller mellom møbler/stoffprøver produsert av forskjellige stoffbatcher ved forskjellige tidspunkter. En hel møbelgruppe er derimot produsert av samme stoffbatch.

COCO - Linblanding

23% lin, 14% bomull, 14% polyester, 49% acryl
Stoffet er slitesterkt, mykt og har nok fasthet slik at det ikke oppleves rynkete. Vi anbefaler å levere Coco inn på rens. Stoffet går ellers fint å rengjøre med møbelmousse. Farget med teknikken yarn dye, for å minske risikoen for fargeforskjeller mellom forskjellige batcher.

Polyester-/bomullsstoffer

MODI CHECK - Mønstret jutestoff

80% acryl, 20% jute, 12% viskose, 8% polyester
Et grovt stoff med høy motstand mot slitasje som går fint å rengjøre på overflaten med våt klut og/eller møbelmousse. Ellers anbefales rens for dette stoffet.

NUVOLE - Forsterket bomull

95% polyester, 5% bomull
Vårt forsterket bomullsstoff har en myk overflate med følelse av en "flekk-avvisende" finish. Det er dessuten enkelt å rengjøre på overflaten med en våt klut og/eller møbelmousse. Stoffet kan vaskes i maskin på 30°, vær klar over at der er en risiko at stoffet blekes etter flere vasker. Stoffet er farget med teknikken piece dye, det kan derfor forekomme tone- og nyanseforskjeller mellom møbler/stoffprøver produsert av forskjellige stoffbatcher ved forskjellige tidspunkter. En hel møbelgruppe er derimot produsert av samme stoffbatch. 

SWEEF MAZE - Gjenvunnen bomull

63% gjenvunnen bomull, 37% polyester
Vårt stripete stoff Sweef Maze i resirkulert bomull har en teksturert overflate med fargede striper. Stoffet er slitesterkt og kan maskinvaskes på 30°. Etter flere maskinvask finnes det en risiko at stoffet kan blekes. Det går også å rengjøre stoffet med vårt møbelpleiekit. Sweef Maze er innfarget med teknikken yarn dye, som minimerer risikoen for fargeforskjell mellom ulike stoffrulle.

SOGNO - Boucle

100% polyester
Når ble denne mykheten hverdagskost? Mye av teddystoffene på markedet kan være en bomullsblanding, noe som gir enda mer luft og mykhet, men gjør vedlikehold vanskeligere. Men i vårt slitesterke polyesterstoff Sogno får du et lettstelt teddystoff som er flekkavstøtende og har en vannresistent finish. Det er dessuten enkelt å rengjøre overflaten med en våt klut og/eller møbelmousse. Stoffet vaskes i vaskemaskin på 30°, det er en risiko att stoffet blekes etter flere vasker. Stoffet er farget med teknikken piece dye, det kan derfor forekomme tone- og nyanseforskjeller mellom møbler/stoffprøver produsert av forskjellige stoffbatcher ved forskjellige tidspunkter. En hel møbelgruppe er derimot produsert av samme stoffbatch.

Kordfløyel

FLOKI - Resirkulert kordfløyel

100% polyester
Vår resirkulerte kordfløyel er enkel å rengjøre på overflaten med en våt klut og/eller møbelmousse. Stoffet kan dessuten maskinvaskes på 30°, det er en risiko at stoffet blekes etter flere vask. Stoffet er farget med teknikken piece dye, det kan derfor forekomme tone- og nyanseforskjeller mellom møbler/stoffprøver produsert av forskjellige stoffbatcher ved forskjellige tidspunkter. En hel møbelgruppe er derimot produsert av samme stoffbatch.

ANAFI - Bred kordfløyel

100% polyester
Et langvarig, lettpleid møbelstoff for møbler med fast trekk. Den er enkel å rengjøres på overflaten med en våt klut og/eller møbelmousse. Overflaten kan børstes opp svakt etter mye bruk, den nupper ikke. Løse puter og trekk kan vaskes i maskin på 30°. Stoffet er farget med teknikken piece dye, det kan derfor forekomme tone- og nyanseforskjeller mellom møbler/stoffprøver produsert av forskjellige stoffbatcher ved forskjellige tidspunkter. En hel møbelgruppe er derimot produsert av samme stoffbatch. Øvrige stoffer

ALPAKKA

100% alpakka
Et mykt stoff med en halvlang "tøff" lugg og naturlige fargeforandringer. Vi anbefaler renseri. Stoffet er laget av naturlige materialer, det kan derfor være tone- og nyanseforskjeller mellom møbler / stoffprøver produsert av forskjellige stoffbatcher ved forskjellige tidspunkter. En hel møbelgruppe er derimot produsert av samme stoffbatch.

JUNGELSTOFF

85% polyester, 15% viskose
Et grovere stoff med forskjellige "lag". Myke "hevede" fløyelsaktige deler som hviler på en "hardere"-bunn. Vi anbefaler renseri. Stoffet er laget av naturlige materialer, det kan derfor forekomme tone- og nyanseforskjeller mellom møbler/stoffprøver produsert av forskjellige stoffbatcher ved forskjellige tidspunkter. En hel møbelgruppe er derimot produsert av samme stoffbatch.

UTESTOFF

86% återvunnen polypropylen, 7% polyester, 7% polypropylen
Et grovere utestoff. Enkel å rengjøre på overflaten med en våt klut og/eller møbelmousse. Stoffet kan dessuten vaskes i maskin på 30°. Et stoff beregnet for utendørs bruk kan tåle at stoffet blir fuktig/vått uten mugg, alt til sin grad. På den andre siden slipper stoffet gjennom fukt/væske, noe som gjør at kaldskumpolstringen blir våt. Derfor bør ikke putene stå ute i dårlig vær og du bør unngå at putene generelt blir våte. Det er også en risiko for stoffbleking på grunn av soleksponering.

CANAPA

Canapa er et rent hampstoff med en sval, avslappet look. Det kan komme mindre «knotter» i stoffet men det er ingenting som påvirker stoffet kvalitet. Hampstoffet går å maskinvaskes på 30. Det er bra å tenke på å dra på trekket over putene når det fortsatt er litt fuktig, ved at materiale kan krympe litt i vask. Men streker seg fint ut rundt puten igjen om de er litt fuktige. Canapa er slitesterkt og kan rengjøres med møbelmousse. Stoffet er innfarger med teknikken piece dye, det kan derfor oppstå ton- og nyanseforskjeller mellom møbler/stoffrulle produsert i ulike tilfeller. En hel møbelgruppe er derimot produsert av samme stoffrulle.

Skinn

ANILINSKINN

Materialet er ikke behandlet på overflaten som betyr at skinnet har åpne porer og da absorberer væske som kan danne fargeforandringer i skinnet. Vi synes at forandringene som naturlig oppstår ved normalt bruk er noe positivt, det er noe som gir møbelet karakter og skaper patina. Med fordel behandles skinnet med et preventivt behandlingsmiddel for å redusere materialets mulighet til å absorbere forskjellige væsker. Fint skinn, som anilinskinn, krever mye kjærlighet og bør behandles 3-4 ganger per år, eller ved behov, for å beholde kjennetegnene sine. Dette gjør du med skinnbehandling. Observer at overflaten på skinnet blir noe blankere etter behandling. Ikke plasser møbelet ditt nær noen varmekilde, la det være 2-3 desimeter luft mellom. For å forhindre at skinnet mister farge eller tørker ut, unngå å eksponer skinnmøbler for direkte sollys. Bruk kun en tørr og myk klut for vanlig rengjøring. Bruk ikke støvsuger da det kan ripe overflaten. Ved behov- tørk/gni hele overflaten forsiktig med en ren og myk klut. Bruk ikke kjemiske behandlingsmiddel, rengjøringsmiddel eller såpeløsninger. Hvis overflaten er skadet eller sliten, kan skinnkrem eller skinnolje gjøre at fargen forandres.

 Legg merke til at sitte- og ryggputene, samt pynteputene for skinnmøblene våre i anilinskinn har en bakside i stoff på grunn av at putene må få luft og holde sin form.

SEMSKET SKINN

Materialet er ikke behandlet på overflaten som betyr at det semskede skinnet har åpne porer og da absorberer væske som kan danne fargeforandringer i det semskede skinnet. Vi synes at forandringene som naturlig oppstår ved normalt bruk er noe positivt, det er noe som gir møbelet karakter og skaper patina. Med fordel behandles det semskede skinnet med et preventivt behandlingsmiddel for å redusere materialets mulighet til å absorbere forskjellige væsker. Semsket skinn er et veldig følsomt og skjørt materiale som bør unngå kjemiske overflatebehandlingsmidler, rengjøringsmidler, såpeløsninger eller til og med vann under rengjøring. Plasser ikke møbelet ditt for nær noen varmekilde, la det være en åpning på 2-3 desimeter. For å hindre at semsket skinn bleker eller tørker ut, unngå å utsette skinnmøbler for direkte sollys. Bruk kun en tørr myk klut for vanlig rengjøring. Ikke bruk støvsuger, da det kan ripe overflaten. Merk at sete- og ryggputer, samt dekorasjonsputer for våre skinnmøbler i aniliskinn har en bakside i tekstil på grunn av at putene skal kunne "puste" og beholde formen. Siden semsket skinn er ubehandlet utover farging, er det en risiko for at det kan avgi farge, for eksempel etter å ha stått plassert mot en hvit vegg.

Tre

Tre er et levende materiale med store variasjoner i farge og fibre, noe som gjør hvert enkelt møbel unikt. Mange overflater kan bli skadet av sterke eller skurende rengjøringsmidler som skurepulver, skurende nylon, stålull eller lignende. Sørg for å tørke opp væske umiddelbart med en tørr klut. Noen væsker som f.eks kaffe og rødvin kan fort missfarge overflater. Vær forsiktig med å plassere møblene i direkte sollys. En beskyttet overflate vil beholde den opprinnelige nyansen mye lenger er en ubeskyttet overflate, så husk å ikke dekke den samme overflaten delvis i lengre perioder. Hvis møblene plasseres for nærme en varmekilde kan temperaturforskjellen påvirke treverket.

Unngå å plasser varme og fuktige gjenstander direkte på overflaten, f.eks. tallerkener, glass, potter, lys og blomsterpotter. Ikke plasser fargede lys, selvklebende tape eller klistremerker på overflaten. Bruk møbelknotter for å beskytte gulvene mot riper. Noen fargeavvik kan forekomme ved komplettering av kjøp. Hold møblene rene for støv, skitt og tørk om nødvendig med en fuktig klut med en såpeløsning. Skruer og beslag bør kontrolleres og etterstrammes om nødvendig for å opprettholde stabilitet og funksjon.

Selv et overflatebehandlet møbel, oljet, malt eller lakkert, er påvirket av ytre forhold, f.eks. tørker og krymper i tørt klima og sveller i fuktig klima, så noen uregelmessigheter kan forekomme. På grunn av at tre er et naturmateriale som fortsetter å absorbere og avgi fuktighet, dermed kan det krympe eller svelle og det kan det oppstå små sprekker. Dette er ikke noe som påvirker styrken og regnes som en skade. Her i Skandinavia er vi spesielt rammet i vinterhalvåret, på grunn av det tørre inneklimaet som oppstår.

  • Oljede overflater Oljede overflater har en behandling bestående av en tørkende olje. I begrenset omfattning tåler overflaten varme, vann, alkohol og andre væsker. Gjennom å pleie en oljet overflate og stryke på et lag møbelolje eller lignende litt innimellom forsterkes ådringen samtidig som treet beskyttes. Gni inn olje i trefiberretingen. Før overflaten tørker (innen 15 min) kan man slipe med fint slipepapir og tørke med tørr klut. Det kan ta et par dager før det tørkes helt inn. Du bør støvtørke den oljede overflaten ofte og ved behov vaske med mild såpeløsning med en klut. Vær nøye med å la det tørke helt etterpå. Flekker av kaffe, te, rødvin etc. må tørkes med en gang for at det ikke skal gå inn i treet. Bruk gjerne underlegg til det oljede bordet.
  • Lakkerte og malte overflater Lakk med fargepigment og maling har en pigmentering som gir en dekkende ikke gjennomsiktig overflate. Hvite lakker kan være spesielt følsomme for farger i livsmiddel, brus, rødvin og kaffe. Flekker skal selvfølgelig tørkes bort snarest muligt.
  • Teak Vi anbefaler å ikke olje teaken for å få en vakker patina/sølvgrå farge. Ønsker du å olje teaken for å beholde en mørkere brunfarge er det viktig å fortsette å olje hvert år, gjerne to ganger. Legg på mye olje, la det synke inn i 10-20 minutter og fjern så all overflødig olje. Husk å smøre det i skyggen og i tørt vær for best resultat. Veldig skitten teak slipes med et fint sandpapir. Lettere skitt vaskes enkelt av med vann og et mildt vaskemiddel. Bløtlegg teaken en stund før rengjøring slik at overflaten mykner litt. Hvis trefibrene har hevet seg etter rengjøring, slip overflaten lett med fint sandpapir etterpå. Vår naturfargede teak er behandlet med en treimpregnering og normalt kreves det kun en rengjøring med mildt vaskemiddel.

Stein & marmor

Marmor og stein er som regel veldig slitesterkt materiale. Men kan det være lurt å holde steinen borte fra etsende væsker som eksempelvis sitrusfrukter. Derfor skal man aldri bruke sure rengjøringsmiddel. For daglig rengjøring, bruk en fuktig oppvaskklut. Om dette ikke er nok så rekker såpevann langt. Ved grovere smuss kan du bruke eksempelvis ren alkohol eller thinner. Tørk bort rengjøringsmidlet med en klut. Bruker man bordet sitt mye kan det være lurt å noen gång per år impregnere med impregnering for marmor og stein. Dette finnes å kjøpe hos din lokale fargehandel. Investere gjerne i fine glassunderlegg som både pynter og bevarer marmorbordet ditt. Hvis du er uheldig og flekker oppstår som ikke går å fjerne så går det å slipe marmor.

Dunfyllning & kaldskum

Dunfylling gir den aller deiligste komforten og følelsen når man sitter i en sofa. Alle møbler som inneholder dun krever litt kjærlighet. Der man sitter som mest kommer dunet synke unna. Snu derfor på putene dine med jevne mellomrom og puff dem godt ved behov for å få de att se som nye ut, fluffige og pene. I inneputene er det sydd seksjoner for å holde fjærene på plass, men fjærene kan i blant finne sin vei ut gjennom stoffet. Dette er ikke en defekt uten noe som kan skje med møbler som inneholder dun.
Tips! Store møbler som flerseter-sofaer og sofaer med store divandeler/hjørnedeler, bør brukes på en måte der alle møbelets puter brukes. Dette for at møbelet skal beholde sin jevne form.

MØRKBEISEDE TREBEIN

Mørkbeisede trebein kan avgi farge akkurat som et par mørkfargede jeans – det vil si at mørkbeisede trebein som hviler mot et lyst teppe kan sette mørke avtrykk. Beskytt derfor alltid dine tepper og/eller dine lyse gulv med møbelknotter eller lignende.

SAUESKINN

Det er ikke mye som kan måle seg med å lene seg tilbake i det mykeste saueskinn. Pleier du saueskinnsmøbelet ditt på riktig måte kommer den holde seg pen og like myk over lang tid. Ta med jevne mellomrom bort saueskinnet, rist det og la det være tørt utendørs i noen timer. Børste det gjerne også. Hvis du er uheldig og får flekker, spray med vann til overflaten er lett fuktig. Dekk med et tynt lag potetmel og gni forsiktig på overflaten. La det tørke og støvsug eller børst bort eventuelle rester.

SENGER I LAZYFOAM

Fyllingen i springfjærmadrassen blir med tiden mykere. Dette fordi fyllingen tilpasser seg efter kroppen noe som er helt naturlig og skjer med alle madrasser uansett kvalitet. Tilpasningen påvirker ikke på noen måte madrassens kvalitet og fasthet. Et bra tips for å forebygge naturlige ”settinger” er å innimellom snu på overmadrassen. En gang i året bør du og snu den slik att fotenden havner ved hodet. Springfjærrmadrassen pleies best med regelmessig og jevn støvsuging. Luft gjerne overmadrassen noen ganger i året. Å lufte utendørs anbefales ikke. Fuktigheten kan forårsake "luktproblemer" og trekkets sømmer kan gå i stykker når man flytter ut tunge overmadrasser. Vi anbefaler å vaske trekket rundt overmadrassene på 40°.

SPEIL

Bruk lunkent vann sammen med en mikrofiberklut over speilets overflate for å rengjøre det. Tørk av ramme/metallhylle med en myk og fuktig klut.

VISKOSETEPPER ALMERIA

De fleste nye tepper mister litt lugg som er helt vanlig, det som faller av kan fjernes. Støvsug i samme retning som teppets lugg og ikke med børsten på munnstykket. Å fjerne flekker på teppet med vann kan skade teppet. Rengjøring av teppet skjer med profesjonell tepperens der den kan planvaskes. Tunge møbler kan etterlate seg merker ved at luggen trykkes ned. Fargene på teppet kan blekes hvis det utsettes for direkte sollys i en lengre periode. Noen fargede tepper kan ha en tendens til å misfarge lysere gulv. Det er vanskelig å unngå men å legge en sklibeskyttelse under kan beskytte gulvet.

FLUFFTEPPER

De vakre fluffteppene i polyester er litt følsomme mot blant annet væske, ekempelvis vin eller kaffe. Å ta bort flekker på teppet med vann kan skade teppet. Som alle materialer med lang lugg kan stoffet trekke seg sammen om det blir utsatt for væske. Ved behov kan du levere teppene til rens. Noen fargede tepper kan ha en tendens til å misfarge lysere gulv. Det er vanskelig å unngå men å legge en sklibeskyttelse under kan beskytte gulvet.

VINTAGETEPPER

Siden vintageteppene er laget av ull anbefaler vi å levere det inn til tepperens. Ullteppene klarer seg fint med støvsuging og med mindre flekker kan det vaskes bort med lunkent vann, siden ull lett lett former seg av fukt bør man være varsom. Folder eller rynker som oppstår fikses enkelt ved å steame teppets bakside. Sørg for å bruke en duk mellom teppet og strykejernet slik at teppet ikke brennes. Vi anbefaler å bruke møbelpleiemousse som effektivt tar bort flekker. Noen fargede tepper kan ha en tendens til å misfarge lysere gulv. Det er vanskelig å unngå men å legge en sklibeskyttelse under kan beskytte gulvet.

ULLTEPPER

Det er ikke uvanlig at ulltepper loer litt, spesielt når de er nye. Det kommer an på egenskapene til fibrene og er helt normalt. Ved å støvsuge teppet ditt regelmessig, gjerne en gang i uken, holder du det pent så lenge som mulig. For enklere flekker på teppet er det som regel greit å rengjøre det ved hjelp av en fuktig klut. Vi anbefaler også å bruke vår møbelpleiemousse som effektivt fjerner flekker. Gjør dette så fort som mulig for å redusere risken at flekken blir værende. Er det en større flekk anbefaler vi at du sender den inn til profesjonell tepperens. Vanlig renseri bør unngås da væske kan tørke ut fibrene i ullteppet.

SWEEF KLÆR

Vår nydelige merch i 100% bomull går å vaskes i vaskemaskin på 30°. Skal ikke blekes, ikke tørketrommles, ikke lever på rens. Vaskes med lignende farger.

KUNSTIGE PLANTER

Den eneste vedlikeholdet som trengs er å bruke en støvbrett over blader og stammen fra tid til annen når det er nødvendig.

Lukter

Produkter som har vært pakket i plast og er nyprodusert kan lukte noe ved oppakning. Vi er alle ulike og kan også dermed oppleve denne duften noe ulikt. Dette er ingenting som avviker seg fra det normale. Lukten kommer til å avta med tiden og vår anbefaling er å bruke sofaen akkurat som vanlig. Lufting hjelper om du raskere vil få bort lukten.

Kvalitet

Hva er martindale, pilling og lysekthet?

  • MARTINDALEVERDIEN på stoffet angir hvor mange sirkler en stoffkledd plate har snudd mot stoffet uten att det gått hull. Jo høyere martindaleverdi, jo mer slitesterk. Ved hard slitasje bør martindaleverdien (slitestyrken) ligge over 20 000 rotasjoner men ved normal daglig bruk rekker det med en slitestyrke på 10 000 eller mer. Stoffer med en høyere slitestyrke enn 50 000 er godt egnet for offentlige miljøer.


  • PILLING er målenheten for nupping, dvs. overskuddfibrer som løsner fra trekket. Det oppstår når fibrer dras ut av stoffets overflate ved slitasje, dvs. stoffet gnis ved bruk og det dannes små kuler. Hvis et stoff inneholder en stor andel naturmaterialer kan antallet nupper øke da naturlige fibrer som regel er kortere enn kunststoffer. Pilling kan i seg selv gjøre at møbelstoffet ser slitt og nuppete ut, men selv fremmede fibrer i andre farger fra klær og støv kan sette seg fast i stoffets egne nupper og forsterke nuppene ytterligere. Pilling angis på en skala fra 1 til 5 der 5 betyr at det ikke blir noen nupper i det hele tatt, hvilket da er best. Skalaen er eksponentiell, hvilket betyr at en pilling på 4 er dobbelt så bra som 3.
  • LYSEKTHET angir stoffets egenskap til å motstå sollys. Skalaen for lysekthet går fra 1 til 5 der 5 er best. Skalaen er eksponentiell, hvilket betyr at en pilling på 5 er dobbelt så bra som 4. Det er viktig å påpeke at det ikke er noen stoffer som står imot sollys fullt ut. Hvis stoffene står utsatt mot sol så kommer de til å blekes.

Kontakt oss

Savner du noen informasjon om beste pleie for det elskede møbelet ditt? Send oss en e-post direkte på Info@sweef.no. Det gleder oss å få hjelpe deg med å pleie møbelet ditt!

Din handlekurv