Vedlikehold

Kjærlighet trenger vi alle... selv møblene våre! Det er viktig å ta vare på dine møbeler. Med riktig pleie kan selv et stoff med lavere slitestyrke holde i mange år, da det ikke bare er slitestyrken som avgjør hvor godt et møbelstoff holder. Les mer om de ulike stoffene som kan passe akkurat deg og din sofa (...og husk på å gi møbelet ditt masse kjærlighet!)

Generelle tips for stoffmøbler

 • IMPREGNER ditt nye møbel med tekstilspray før du tar den i bruk. Støv og flekker er lettere å få bort hvis møbelet er impregnert.
 • BESKYTT MØBELET DITT FRA SOLLYS da alle stoffer blekes med tid. Dra ned persiennene på dagen og snu på putene regelmessig.
 • STØVSUG MØBELENE regelmessig og forsiktig med et munnstykke som er tilpasset stoff.
 • FJERN FLEKKER med en gang, trekk forsiktig opp flekken med våt klut og møbelmousse, uten å gni det inn. Vi anbefaler ikke å bruke flekkfjerner eller blekemiddel da det ofte kan bleke stoffet.

Fløyelstoffer

SOLEMIO/SOLEMIO QUILT - Resirkulert polyesterfløyel

100% resirkulert polyester

Å velge fløyel har aldri vært enklere, med tanke på hvor holdbar, slitesterk og lettpleid polyesterfløyelen vår Solemio er. Stoffet verken nupper eller gnis på overflaten etter bruk. Hvordan rengjør man en sofa i fløyel? Polyesterfløyelen vår er enkel å rengjøre på overflaten med en våt klut og/eller møbelmousse, du kan også bruke klesrulle. Stoffet kan dessuten vaskes i maskin på 40°, vær klar over at det er en risiko at stoffet blekes etter flere vask. Stoffet er farget med teknikken piece dye, det kan derfor forekomme tone- og nyanseforskjeller mellom møbler/stoffprøver produsert av forskjellige stoffbatcher ved forskjellige tidspunkter. En hel møbelgruppe er derimot produsert av samme stoffbatch 

Les mer om Solemio-stoffet her.

SALVADOR - Polyesterfløyel

100% polyester
Et holdbart, lettpleid møbelstoff for møbler med fast trekk. Overflaten oppleves noe resistent mot vann og går fint å rengjøre på overflaten med våt klut og/eller møbelmousse. Løse puter og trekk kan vaskes i maskin på 30°. Stoffet er farget med teknikken piece dye, det kan derfor forekomme tone- og nyanseforskjeller mellom møbler/stoffprøver produsert av forskjellige stoffbatcher ved forskjellige tidspunkter. En hel møbelgruppe er derimot produsert av samme stoffbatch.

Les mer om Salvador-stoffet her.

ASTON/ASTON QUILT - Polyesterfløyel

100% polyester

Å velge fløyel har aldri vært enklere, med tanke på hvor holdbar, slitesterk og lettpleid polyesterfløyelen vår Aston er. Stoffet verken nupper eller gnis på overflaten etter bruk. Hvordan rengjør man en sofa i fløyel? Vår polyesterfløyelen er enkel å rengjøre på overflaten med en våt klut og/eller møbelmousse, du kan også bruke klesrulle. Stoffet kan dessuten vaskes i maskin på 30°, vær klar over at det er en risiko at stoffet blekes etter flere vask. Stoffet er farget med teknikken piece dye, det kan derfor forekomme tone- og nyanseforskjeller mellom møbler/stoffprøver produsert av forskjellige stoffbatcher ved forskjellige tidspunkter. En hel møbelgruppe er derimot produsert av samme stoffbatch. 

Les mer om Aston-stoffet her.

MOOD - Ribbet fløyel

100% polyester
Polyesterfløyelen våres Mood er slitesterk og enkel å rengjøre på overflaten med en våt klut og/eller møbelmousse. Stoffet verken nupper eller gnis på overflaten etter bruk. Stoffet vaskes dessuten i vaskemaskin på 30°, vær klar over at det er en risiko att stoffet blekes etter flere vask. Stoffet er farget med teknikken piece dye, det kan derfor forekomme tone- og nyanseforskjeller mellom møbler/stoffprøver produsert av forskjellige stoffbatcher ved forskjellige tidspunkter. En hel møbelgruppe er derimot produsert av samme stoffbatch.

Les mer om Mood-stoffet her.

VEGAS - Luksusfløyel

45% bomull, 55% viskose
Bomullsfløyelen våres Vegas oppfører seg litt som ubehandlet skinn, det vill si det får en vakker patina med tid. Bomullsfløyel er litt følsom for væske og trykk men er behandlet slik att det det lettere klarer flekker. Denne beskyttelsen avtar etter tid - vi anbefaler å levere det inn til rens om stoffet behøver en vask. Stoffet kan bli ruglete på overflaten etter hjemmebruk, fra eksempelvis glidelås på jeans, etc. Dette er ikke en defekt men det er slik stoffer i rene naturmaterialer er. Stoffet kan få svake trykkmerker som har oppstått under frakten. Disse trykkmerkene avtar med tid eller etter at stoffet steames. (Psst... Se hvordan du steamer produktet ditt!) Vær nøye med å alltid fjerne flekker og støv omgående for å holde stoffet som ny. Å steame stoffet kan også hjelpe med å jevne ut uønskede stoffvariasjoner. Eventuelle flekker på stoffet er ikke like synlige som på ett matt stoff, på grunn av stoffets struktur. Stoffet er farget med teknikken piece dye, det kan derfor forekomme tone- og nyanseforskjeller mellom møbler/stoffprøver produsert av forskjellige stoffbatcher ved forskjellige tidspunkter. En hel møbelgruppe er derimot produsert av samme stoffbatch. 

Les mer om Vegas-stoffet her.

OYSTER - Polyesterfløyel

100% polyester
Et slitesterkt stoff som tåler selv utfordrende miljøer. Stoffet er svært enkelt å ta vare på - rengjøre overflaten med en fuktig klut og /eller møbelmousse. Stoffet kan også maskinvaskes på 30°, men vær oppmerksom på at det er en risiko for at stoffet kan blekes etter gjentatte maskinvask. Stoffet er farget med teknikken piece dye, det kan derfor forekomme tone- og nyanseforskjeller mellom møbler/stoffprøver produsert av forskjellige stoffbatcher ved forskjellige tidspunkter. En hel møbelgruppe er derimot produsert av samme stoffbatch. 

Les mer om Oyster-stoffet her.

FIOCCO - Bomullsfløyel

80% bomull, 10% polyester, 10% viskos
Fiocco er for deg som leter etter den klassiske originale fløyelen, der patina bare er begynnelsen. Det delikate stoffet påvirkes av din livsstil, noe du bør verdsette. Stoffet vil få overfladiske merker og flekker, som gir møbelet den levende aldrende følelsen. Stoffet kan få overfladiske slitasjer fra for eksempel glidelåser på jeans osv. Stoffet kan også ha svake trykkmerker som oppstår under frakt. Disse trykkmerkene vil avta over tid eller etter at stoffet har blitt steamet. (Psst.... Se hvordan du steamer ditt produkt!) Vært nøye med å alltid fjerne flekker og skitt umiddelbart for å holde stoffet fint. Å dampe stoffet kan også bidra til å jevne ut uønskede variasjoner i stoffet. Vi anbefaler rens. Stoffet er farget med teknikken piece dye, det kan derfor forekomme tone- og nyanseforskjeller mellom møbler/stoffprøver produsert av forskjellige stoffbatcher ved forskjellige tidspunkter. En hel møbelgruppe er derimot produsert av samme stoffbatch. 

Les mer om Fiocco-stoffet her.

SWEEF PRINT - Polyesterfløyel

100% polyester

Leopard & Zebra
Dyremønstret trykk på slitesterk polyesterfløyel. Stoffet nupper ikke på overflaten etter bruk. Vårt polyesterfløyel er lett å rengjøre på overflaten med en våt klut og/eller møbelpleiemousse, det er også lett å børste av. Stoffet kan også maskinvaskes på 30°, men vær oppmerksom på at det er en risiko for at stoffet blekes etter gjentatt maskinvask.

Estelle Garden Party
Større mønstret trykk på slitesterk polyesterfløyel. Stoffet nupper ikke på overflaten etter bruk. Vårt polyesterfløyel er lett å rengjøre på overflaten med en våt klut og/eller møbelpleiemousse, det er også lett å børste av. Stoffet kan også maskinvaskes på 30°, men vær oppmerksom på at det er en risiko for at stoffet blekes etter gjentatt maskinvask.

Bloom
Blomstermønstret jacquardvev på litesterk polyesterfløyel. Stoffet nupper ikke på overflaten etter bruk. Vårt polyesterfløyel er lett å rengjøre på overflaten med en våt klut og/eller møbelpleiemousse, det er også lett å børste av. Stoffet kan også maskinvaskes på 30°, men vær oppmerksom på at det er en risiko for at stoffet blekes etter gjentatt maskinvask.

Les mer om Sweef Print-stoffet her.

Linstoff

HUSETS STOFF - Linblanding

40% bomull, 20% lin, 20% polyester, 20% viskos
Husets stoff er et perfekt lettstelt møbelstoff, som både er behagelig mot huden, slitesterkt og lett å rengjøre med møbelmousse. Stoffet kan luksuriøst nok vaskes i maskin på 30°, og det er forvasket, noe som reduserer risikoen for krymping av trekkene ved vask. Husk imidlertid å ta på trekkene når de fortsatt er litt fuktige for at de skal beholde formen sin runde puten. Det er imidlertid en risiko for at stoffet kan blekes etter gjentatt maskinvask. Farget med teknikken "yarn dye" for å redusere risikoen for fargeforskjeller mellom ulike ruller. Det kan også forekomme mindre "knotter" i stoffet, slik det gjør med alt stoff i lin. Dette påvirker imidlertid ikke stoffets kvalitet.

Les mer om Husets stoff her.

PUROLINO - 100% lin

100% lin
Vårt rene linstoff Purolino er ikke en mix av stoff og er derfor tynnere i stoffet som vil gi møbelet en myk og slapp følelse. Et rent linstoff har en tendens til å tøye seg over tid. For de avtakbare delene/trekkene som kan vaskes i maskin, vil stoffet trekke seg sammen igjen midlertidig etter vask. At stoffet er tynnere merkes blant annet da fjær lettere kan gå igjennom stoffet. Dette er ikke en defekt men skjer på grunn av stoffets natur. Stoffet er ikke grovt nok til å forhindre fjærene fra å gå igjennom stoffet. Det kan også dannes mindre nupper i stoffet, slik som det gjør på alle rene linstoff. Det er ikke noe som påvirker stoffets kvalitet. Stoffet tåler slitasje og er enkel å rengjøre på overflaten med en våt klut og/eller møbelmousse. Stoffet går luksuriøst nok å vaskes i vaskemaskin på 30°. Husk på å kle på trekkene mens de er noe fuktige over putene, da linstoff har en tendens til å krympe litt. Det finnes en risiko att stoffet blekes etter flere vasker. Stoffet er farget med teknikken piece dye, det kan derfor forekomme tone- og nyanseforskjeller mellom møbler/stoffprøver produsert av forskjellige stoffbatcher ved forskjellige tidspunkter. En hel møbelgruppe er derimot produsert av samme stoffbatch.

Les mer om Purolino-stoffet her.

COCO - Linblanding

23% lin, 14% bomull, 14% polyester, 49% acryl
Stoffet er slitesterkt, mykt og har nok fasthet slik at det ikke oppleves rynkete. Vi anbefaler å levere Coco inn på rens. Stoffet går ellers fint å rengjøre med møbelmousse. Farget med teknikken yarn dye, for å minske risikoen for fargeforskjeller mellom forskjellige batcher.

Les mer om Coco-stoffet her.

NATURLIN - 100% lin

100% lin
Et ufarget linstoff med en rynkete, løsere følelse. Siden stoffet er helt ufarget, rent lin, er stoffet "one of a kind" (unikt). Et rent linstoff har en tendens til å tøye seg over tid. For de avtakbare delene/trekkene som kan vaskes i maskin, vil stoffet trekke seg sammen igjen midlertidig etter vask. At stoffet er i rent lin merkes blant annet når fjær lettere kan trenge gjennom stoffet. Dette er ikke en defekt, men skjer på grunn av stoffets natur. Stoffet er ikke grovt nok til å hindre fjærene i å trenge gjennom. Dette påvirker ikke stoffets kvalitet. Stoffet kan maskinvaskes på 30° (men pass på å ta på trekkene når de fortsatt er litt funktige, da lin har en tendens til å krympe litt), og det er også lett å rengjøre med møbelmousse. Det kan forekomme mindre "knuter" i stoffet, slik det gjør i alt av linstoff. Dett påvirker ikke stoffets kvalitet.

Les mer om Naturlin-stoffet her.

SWEEF STRIPE - 100% lin

100% lin
Dette er et linstoff med striper som er trykt i farge direkte på stoffet. Det kan forekomme små hvite prikker/striper i den fargede trykken. Et rent linstoff har en tendens til å tøye seg over tid. At stoffet er i rent, tynnere lin merkes blant annet når fjær lett kan trenge gjennom stoffet. Dette er ikke en defekt, men skjer på grunn av stoffets natur. Stoffet er ikke grovt nok til å hindre fjærene i å trenge gjennom. Det kan også oppstå mindre "knotter" i stoffet, slik som det gjør med alt i rent lin. Dette påvirker ikke stoffets kvalitet. Stoffet rengjøres med damp eller rens.

Les mer om Sweef Stripe-stoffet her.

Polyester-/bomullsstoffer

NUVOLE/NUVOLE TROPEA - Forsterket bomull

95% polyester, 5% bomull
Vårt forsterket bomullsstoff har en myk overflate med følelse av en "flekk-avvisende" finish. Det er dessuten enkelt å rengjøre på overflaten med en våt klut og/eller møbelmousse. Stoffet kan vaskes i maskin på 30°, vær klar over at der er en risiko at stoffet blekes etter flere vasker. Stoffet er farget med teknikken piece dye, det kan derfor forekomme tone- og nyanseforskjeller mellom møbler/stoffprøver produsert av forskjellige stoffbatcher ved forskjellige tidspunkter. En hel møbelgruppe er derimot produsert av samme stoffbatch.

Les mer om Nuvole-stoffet her.

TESEO - Gjenvunnen bomull

63% gjenvunnen bomull, 37% polyester
Vårt stripete stoff Teseo i resirkulert bomull har en teksturert overflate med fargede striper. Stoffet er slitesterkt og kan maskinvaskes på 30°. Etter flere maskinvask finnes det en risiko at stoffet kan blekes. Det går også å rengjøre stoffet med møbelmousse. Teseo er innfarget med teknikken yarn dye, som minimerer risikoen for fargeforskjell mellom ulike stoffrulle.

Les mer om Teseo-stoffet her.

BALOO - Boucle

93% polyester, 6% akryl, 1% bomull
Baloo har en grovere, fluffy tekstur som er svært lett å vedlikehold og er slitesterk. Løse puter og trekk kan vaskes i maskin på 30°. Det går å rengjøre stoffet med møbelpleieskum. Stoffet er farget med piece dye-teknikken, så det kan forekomme forskjellige toner og nyanser mellom møbler/stofftyper produsert av ulike ruller ved ulike anledninger. En hel møbelgruppe er imidlertid laget av samme stoffrull.
Dannelse av nupper skyldes stoffets egenskaper og er umulig å unngå helt. Dette er en naturlig prosess som oppstår når stoffet blir brukt.

Les mer om Baloo-stoffet her.

SOGNO - Boucle

100% polyester
Et stoff i sauelignende fluff som er lettstelt, vannavstøtende og flekk resistent. Et slitesterkt stoff å leve side om side med. Stoffet kan vaskes i maskin på 30°. Det går å rengjøre stoffet med møbelpleieskum. Stoffet er farget med piece dye-teknikken, så det kan forekomme forskjellige toner og nyanser mellom møbler/stofftyper produsert av ulike ruller ved ulike anledninger. En hel møbelgruppe er imidlertid laget av samme stoffrull.

Les mer om Sogno-stoffet her.

PAGE - Grunnstoff

100% polyester
Dette nøytrale stoffet er ment å kle rammen på våre senger. Stoffet er utviklet som et beskyttelsesstoff/grunnstoff, ment å kle en seng som for eksempel vil bli kledd med en løs sengekappe over stammen. Stoffet er derfor i en nøytral beige farge og avskallet i sin karakter. Rengjør stoffet med møbelpleieskum.

Kordfløyel

FLOKI - Resirkulert kordfløyel

100% polyester
Vår resirkulerte kordfløyel er enkel å rengjøre på overflaten med en våt klut og/eller møbelmousse. Stoffet kan dessuten maskinvaskes på 30°, det er en risiko at stoffet blekes etter flere vask. Stoffet er farget med teknikken piece dye, det kan derfor forekomme tone- og nyanseforskjeller mellom møbler/stoffprøver produsert av forskjellige stoffbatcher ved forskjellige tidspunkter. En hel møbelgruppe er derimot produsert av samme stoffbatch.

Les mer om Floki-stoffet her.

ANAFI - Kordfløyel

100% polyester
Et langvarig, lettpleid møbelstoff for møbler med fast trekk. Den er enkel å rengjøres på overflaten med en våt klut og/eller møbelmousse. Overflaten kan børstes opp svakt etter mye bruk, den nupper ikke. Løse puter og trekk kan vaskes i maskin på 30°. Stoffet er farget med teknikken piece dye, det kan derfor forekomme tone- og nyanseforskjeller mellom møbler/stoffprøver produsert av forskjellige stoffbatcher ved forskjellige tidspunkter. En hel møbelgruppe er derimot produsert av samme stoffbatch. Les mer om Anafi-stoffet her.

Øvrige stoffer

ALPAKKA

100% alpakka
Et mykt stoff med en halvlang "tøff" lugg og naturlige fargeforandringer. Vi anbefaler renseri. Stoffet er laget av naturlige materialer, det kan derfor være tone- og nyanseforskjeller mellom møbler / stoffprøver produsert av forskjellige stoffbatcher ved forskjellige tidspunkter. En hel møbelgruppe er derimot produsert av samme stoffbatch.

JUNGELSTOFF

85% polyester, 15% viskose
Et grovere stoff med forskjellige "lag". Myke "hevede" fløyelsaktige deler som hviler på en "hardere"-bunn. Vi anbefaler renseri. Stoffet er laget av naturlige materialer, det kan derfor forekomme tone- og nyanseforskjeller mellom møbler/stoffprøver produsert av forskjellige stoffbatcher ved forskjellige tidspunkter. En hel møbelgruppe er derimot produsert av samme stoffbatch.

UTESTOFF

86% återvunnen polypropylen, 7% polyester, 7% polypropylen
Et grovere utestoff. Enkel å rengjøre på overflaten med en våt klut og/eller møbelmousse. Stoffet kan dessuten vaskes i maskin på 30°. Et stoff beregnet for utendørs bruk kan tåle at stoffet blir fuktig/vått uten mugg, alt til sin grad. På den andre siden slipper stoffet gjennom fukt/væske, noe som gjør at kaldskumpolstringen blir våt. Derfor bør ikke putene stå ute i dårlig vær og du bør unngå at putene generelt blir våte. Det er også en risiko for stoffbleking på grunn av soleksponering.

CANAPA - 100% hamp

100% hamp
Canapa er et rent hampstoff med en sval, avslappet look. Det kan komme mindre «knotter» i stoffet men det er ingenting som påvirker stoffet kvalitet. Hampstoffet går å maskinvaskes på 30. Det er bra å tenke på å dra på trekket over putene når det fortsatt er litt fuktig, ved at materiale kan krympe litt i vask. Men streker seg fint ut rundt puten igjen om de er litt fuktige. Canapa er slitesterkt og kan rengjøres med møbelmousse. Stoffet er innfarger med teknikken piece dye, det kan derfor oppstå ton- og nyanseforskjeller mellom møbler/stoffrulle produsert i ulike tilfeller. En hel møbelgruppe er derimot produsert av samme stoffrulle.

Les mer om Canapa-stoffet her.

SWEEF PATCH

Blandning av stoff
Våre patchwork-stoffer er kunstverk laget av ulike stoffer og dermed med ulike pleieanbefaler, derfor er det vanskelig å gi et anbefalt vaskeråd. Hvis det oppstår en flekk, anbefaler vi å behandle flekken forsiktig med møbelpleieskum. Selv om patchworken er laget av slitesterke stoffer, kan ulikheter påvirke hverandre, og det er en risiko for at de kan farge hverandre.

Les mer om Sweef patch-stoffet her.

FLUFF

100% polyester
Fluff har en langhåret lugg på 25 millimeter som er helt laget av polyester. Stoffet kan rengjøres med møbelmousse.

Skinn

TOGO SKINN - 100% anilinskinn

100% anilinskinn
Materialet er ikke behandlet på overflaten som betyr at skinnet har åpne porer og da absorberer væske som kan danne fargeforandringer i skinnet. Vi synes at forandringene som naturlig oppstår ved normalt bruk er noe positivt, det er noe som gir møbelet karakter og skaper patina. Med fordel behandles skinnet med et preventivt behandlingsmiddel for å redusere materialets mulighet til å absorbere forskjellige væsker. Fint skinn, som anilinskinn, krever mye kjærlighet og bør behandles 3-4 ganger per år, eller ved behov, for å beholde kjennetegnene sine. Dette gjør du med skinnbehandling. Observer at overflaten på skinnet blir noe blankere etter behandling. Ikke plasser møbelet ditt nær noen varmekilde, la det være 2-3 desimeter luft mellom. For å forhindre at skinnet mister farge eller tørker ut, unngå å eksponer skinnmøbler for direkte sollys. Bruk kun en tørr og myk klut for vanlig rengjøring. Bruk ikke støvsuger da det kan ripe overflaten. Ved behov- tørk/gni hele overflaten forsiktig med en ren og myk klut. Bruk ikke kjemiske behandlingsmiddel, rengjøringsmiddel eller såpeløsninger. Hvis overflaten er skadet eller sliten, kan skinnkrem eller skinnolje gjøre at fargen forandres.

 Legg merke til at sitte- og ryggputene, samt pynteputene for skinnmøblene våre i anilinskinn har en bakside i stoff på grunn av at putene må få luft og holde sin form.

Les mer om Togo skinn-stoffet her.

TOGO MOCKA - 100% anilinskinn

100% anilinskinn
Materialet er ikke behandlet på overflaten som betyr at det semskede skinnet har åpne porer og da absorberer væske som kan danne fargeforandringer i det semskede skinnet. Vi synes at forandringene som naturlig oppstår ved normalt bruk er noe positivt, det er noe som gir møbelet karakter og skaper patina. Semsket skinn er et veldig følsomt og skjørt materiale som bør unngå kjemiske overflatebehandlingsmidler, rengjøringsmidler, såpeløsninger eller til og med vann under rengjøring. Plasser ikke møbelet ditt for nær noen varmekilde, la det være en åpning på 2-3 desimeter. For å hindre at semsket skinn bleker eller tørker ut, unngå å utsette skinnmøbler for direkte sollys. Bruk kun en tørr myk klut for vanlig rengjøring. Ikke bruk støvsuger, da det kan ripe overflaten. Merk at sete- og ryggputer, samt dekorasjonsputer for våre skinnmøbler i aniliskinn har en bakside i tekstil på grunn av at putene skal kunne "puste" og beholde formen. Siden semsket skinn er ubehandlet utover farging, er det en risiko for at det kan avgi farge, for eksempel etter å ha stått plassert mot en hvit vegg.

Les mer om Togo mocka-stoffet her.

MAYA SKINN - 100% anilinskinn

100% anilinskinn
Materialet er ikke behandlet på overflaten som betyr at skinnet har åpne porer og da absorberer væske som kan danne fargeforandringer i skinnet. Vi synes at forandringene som naturlig oppstår ved normalt bruk er noe positivt, det er noe som gir møbelet karakter og skaper patina. Med fordel behandles skinnet med et preventivt behandlingsmiddel for å redusere materialets mulighet til å absorbere forskjellige væsker. Fint skinn, som anilinskinn, krever mye kjærlighet og bør behandles 3-4 ganger per år, eller ved behov, for å beholde kjennetegnene sine. Dette gjør du med skinnbehandling. Observer at overflaten på skinnet blir noe blankere etter behandling. Ikke plasser møbelet ditt nær noen varmekilde, la det være 2-3 desimeter luft mellom. For å forhindre at skinnet mister farge eller tørker ut, unngå å eksponer skinnmøbler for direkte sollys. Bruk kun en tørr og myk klut for vanlig rengjøring. Bruk ikke støvsuger da det kan ripe overflaten. Ved behov- tørk/gni hele overflaten forsiktig med en ren og myk klut. Bruk ikke kjemiske behandlingsmiddel, rengjøringsmiddel eller såpeløsninger. Hvis overflaten er skadet eller sliten, kan skinnkrem eller skinnolje gjøre at fargen forandres.

 Legg merke til at sitte- og ryggputene, samt pynteputene for skinnmøblene våre i anilinskinn har en bakside i stoff på grunn av at putene må få luft og holde sin form.

Les mer om Maya skinn-stoffet her.

MAYA MOCKA - 100% anilinskinn

100% anilinskinn
Materialet er ikke behandlet på overflaten som betyr at det semskede skinnet har åpne porer og da absorberer væske som kan danne fargeforandringer i det semskede skinnet. Vi synes at forandringene som naturlig oppstår ved normalt bruk er noe positivt, det er noe som gir møbelet karakter og skaper patina. Semsket skinn er et veldig følsomt og skjørt materiale som bør unngå kjemiske overflatebehandlingsmidler, rengjøringsmidler, såpeløsninger eller til og med vann under rengjøring. Plasser ikke møbelet ditt for nær noen varmekilde, la det være en åpning på 2-3 desimeter. For å hindre at semsket skinn bleker eller tørker ut, unngå å utsette skinnmøbler for direkte sollys. Bruk kun en tørr myk klut for vanlig rengjøring. Ikke bruk støvsuger, da det kan ripe overflaten. Merk at sete- og ryggputer, samt dekorasjonsputer for våre skinnmøbler i aniliskinn har en bakside i tekstil på grunn av at putene skal kunne "puste" og beholde formen. Siden semsket skinn er ubehandlet utover farging, er det en risiko for at det kan avgi farge, for eksempel etter å ha stått plassert mot en hvit vegg.

Les mer om Maya mocka-stoffet her.

Tre

For våre treprodukter anbefaler vi Protect sprayvoks og Wood trevoksolje som beskytter mot flekker, eller Wood & laminate cleaner som rengjør treoverflaten. Tre er et levende materiale med store variasjoner i farge og fibre, noe som gjør hvert enkelt møbel unikt. Mange overflater kan bli skadet av sterke eller skurende rengjøringsmidler som skurepulver, skurende nylon, stålull eller lignende. Sørg for å tørke opp væske umiddelbart med en tørr klut. Noen væsker som f.eks kaffe og rødvin kan fort missfarge overflater. Vær forsiktig med å plassere møblene i direkte sollys. En beskyttet overflate vil beholde den opprinnelige nyansen mye lenger er en ubeskyttet overflate, så husk å ikke dekke den samme overflaten delvis i lengre perioder. Hvis møblene plasseres for nærme en varmekilde kan temperaturforskjellen påvirke treverket.

Unngå å plasser varme og fuktige gjenstander direkte på overflaten, f.eks. tallerkener, glass, potter, lys og blomsterpotter. Ikke plasser fargede lys, selvklebende tape eller klistremerker på overflaten. Bruk møbelknotter for å beskytte gulvene mot riper. Noen fargeavvik kan forekomme ved komplettering av kjøp. Hold møblene rene for støv, skitt og tørk om nødvendig med en fuktig klut med en såpeløsning. Skruer og beslag bør kontrolleres og etterstrammes om nødvendig for å opprettholde stabilitet og funksjon.

Selv et overflatebehandlet møbel, oljet, malt eller lakkert, er påvirket av ytre forhold, f.eks. tørker og krymper i tørt klima og sveller i fuktig klima, så noen uregelmessigheter kan forekomme. På grunn av at tre er et naturmateriale som fortsetter å absorbere og avgi fuktighet, dermed kan det krympe eller svelle og det kan det oppstå små sprekker. Dette er ikke noe som påvirker styrken og regnes som en skade. Her i Skandinavia er vi spesielt rammet i vinterhalvåret, på grunn av det tørre inneklimaet som oppstår.

 • Valnøtt
  Når valnøtten føles tørr og ru, bør overflaten oljes. Dette gjelder også når det oppstår flekker på overflaten. Følg da anvisningene for den anbefalte treoljen.
 • Oljede overflater
  Røkt eik
  Merk at møbler som produseres til ulike tider har ulike nyanser av "røkt eik". Møbler som betegnes som "røkt eik" er behandlet med en pigmentert møbelolje som bør vedlikeholdes jevnlig. Mengden og frekvensen av vedlikehold avhenger av hvordan møbelet brukes. Ved behov, når overflaten føles tørr og litt ru, anbefales det å påføre vanlig møbelolje. Bruk anbefalt treolje som er tilgjengelig i butikker, og følg instruksjonene for det aktuelle merket. Hvis du ønsker å legge til mer pigment eller forbedre områder som er mye brukt, anbefales for eksempel "Rubinol Gråolja" eller "Rubinol smoked oil" fra Ernst P. Disse kan også brukes hvis det oppstår flekker på overflaten. Følg instruksjonene for hvert produkt i slike tilfeller. Du bør støvtørke den oljede overflaten ofte og vaske den ved behov med en mild såpløsning på en klut. Vær nøye med å tørke godt etterpå. Flekker fra kaffe, te, rødvin, etc. må tørkes bort umiddelbart for å unngå at de trenger inn i treet. Bruk gjerne underlag under det oljede bordet.
  Hvitoljet eik
  Den hvitoljede eiken har en gulaktig varm tone som vil bli varmere over tid/etter bruk. (Merk at møbler som er produsert ved ulike anledninger kan ha forskjellige nyanser av "hvitoljet eik," treet kan trekke mot en mer gul eller hvit retning. Imidlertid blir møbelet alltid gulere over tid). For å lyse opp fargen kan treet oljes inn, det er imidlertid viktig at hele møbelet blir jevnt oljet for å unngå fargeforskjeller. Du bør støvtørke den oljede overflaten ofte og ved behov vaske med mild såpeløsning med en klut. Vær nøye med å la det tørke helt etterpå. Flekker av kaffe, te, rødvin etc. må tørkes med en gang for at det ikke skal gå inn i treet. Bruk gjerne underlegg til det oljede bordet.
 • Lakkerte og malte overflater 
  Lakk med fargepigment og maling har en pigmentering som gir en dekkende ikke gjennomsiktig overflate. Hvite lakker kan være spesielt følsomme for farger i livsmiddel, brus, rødvin og kaffe. Flekker skal selvfølgelig tørkes bort snarest muligt.
 • Teak 
  Vi anbefaler å ikke olje teaken for å få en vakker patina/sølvgrå farge. Ønsker du å olje teaken for å beholde en mørkere brunfarge er det viktig å fortsette å olje hvert år, gjerne to ganger. Legg på mye olje, la det synke inn i 10-20 minutter og fjern så all overflødig olje. Husk å smøre det i skyggen og i tørt vær for best resultat. Veldig skitten teak slipes med et fint sandpapir. Lettere skitt vaskes enkelt av med vann og et mildt vaskemiddel. Bløtlegg teaken en stund før rengjøring slik at overflaten mykner litt. Hvis trefibrene har hevet seg etter rengjøring, slip overflaten lett med fint sandpapir etterpå. Vår naturfargede teak er behandlet med en treimpregnering og normalt kreves det kun en rengjøring med mildt vaskemiddel.

Stein & marmor

For våre steinbord anbefaler vi Protect spray wax og Protect marble & stone impregneringsspray som beskytter mot flekker. Marmor og stein er som regel veldig slitesterkt materiale. Men kan det være lurt å holde steinen borte fra etsende væsker som eksempelvis sitrusfrukter. Derfor skal man aldri bruke sure rengjøringsmiddel. For daglig rengjøring, bruk en fuktig oppvaskklut. Om dette ikke er nok så rekker såpevann langt. Ved grovere smuss kan du bruke eksempelvis ren alkohol eller thinner. Tørk bort rengjøringsmidlet med en klut. Bruker man bordet sitt mye kan det være lurt å noen gång per år impregnere med impregnering for marmor og stein. Dette finnes å kjøpe hos din lokale fargehandel. Investere gjerne i fine glassunderlegg som både pynter og bevarer marmorbordet ditt. Hvis du er uheldig og flekker oppstår som ikke går å fjerne så går det å slipe marmor.

Dunfyllning & lazy foam

Dunfylling

Dunfylling gir den aller deiligste komforten og følelsen når man sitter i en sofa. Alle møbler som inneholder dun krever litt kjærlighet. Der man sitter som mest kommer dunet synke unna. Snu derfor på putene dine med jevne mellomrom og puff dem godt ved behov for å få de att se som nye ut, fluffige og pene. I inneputene er det sydd seksjoner for å holde fjærene på plass, men fjærene kan i blant finne sin vei ut gjennom stoffet. Dette er ikke en defekt uten noe som kan skje med møbler som inneholder dun.
Tips! Store møbler som flerseter-sofaer og sofaer med store divandeler/hjørnedeler, bør brukes på en måte der alle møbelets puter brukes. Dette for at møbelet skal beholde sin jevne form.

Lazy foam

Det er viktig å merke seg at "lazy foam" reagerer på temperatur - det vil si, ved varme blir lazy foam noe mykere i fastheten, og ved kulde blir materialet noe hardere. Du kan derfor oppleve at sofaen føles hardere eller mykere avhengig av hvor varm sofaen står.

Øvrige materialer & produkter

Inneputer og sterkelse

For våre dunsofaer brukes et innvendig stoff rundt dunfylling som er behandlet med stivelse. Stivelsen gir putene lengre levetid ved å sikre at dunet holder sg bedre på plass og hindrer fjærende fra å trenge gjennom stoffet. Det er en fin balanse når det gjelder hvor mye stivelse et stoff skal behandles med, da mer stivelse kan bety mer "rasling" i stoffet. Vår fabrikk bruker en nøye avveid mengde stivelse, slik at putene kan rasle litt i begynnelsen når møblet er ubrukt, men lyden avtar etter bruk. Denne raskelyden er derfor ikke en defekt, men en konsekvens av at stoffet er behandlet for å forlenge putens levetid.

Mørkbeiset treben

Mørkbeisede trebein kan avgi farge akkurat som et par mørkfargede jeans – det vil si at mørkbeisede trebein som hviler mot et lyst teppe kan sette mørke avtrykk. Beskytt derfor alltid dine tepper og/eller dine lyse gulv med møbelknotter eller lignende.

Saueskinn

Det er ikke mye som kan måle seg med å lene seg tilbake i det mykeste saueskinn. Pleier du saueskinnsmøbelet ditt på riktig måte kommer den holde seg pen og like myk over lang tid. Ta med jevne mellomrom bort saueskinnet, rist det og la det være tørt utendørs i noen timer. Børste det gjerne også. Hvis du er uheldig og får flekker, spray med vann til overflaten er lett fuktig. Dekk med et tynt lag potetmel og gni forsiktig på overflaten. La det tørke og støvsug eller børst bort eventuelle rester.

Senger i lazyfoam

Fyllingen i springfjærmadrassen blir med tiden mykere. Dette fordi fyllingen tilpasser seg efter kroppen noe som er helt naturlig og skjer med alle madrasser uansett kvalitet. Tilpasningen påvirker ikke på noen måte madrassens kvalitet og fasthet. Et bra tips for å forebygge naturlige ”settinger” er å innimellom snu på overmadrassen. En gang i året bør du og snu den slik att fotenden havner ved hodet. Springfjærrmadrassen pleies best med regelmessig og jevn støvsuging. Luft gjerne overmadrassen noen ganger i året. Å lufte utendørs anbefales ikke. Fuktigheten kan forårsake "luktproblemer" og trekkets sømmer kan gå i stykker når man flytter ut tunge overmadrasser. Vi anbefaler å vaske trekket rundt overmadrassene på 40°.

Viskosetepper Almeria

De fleste nye tepper mister litt lugg som er helt vanlig, det som faller av kan fjernes. Støvsug i samme retning som teppets lugg og ikke med børsten på munnstykket. Å fjerne flekker på teppet med vann kan skade teppet. Rengjøring av teppet skjer med profesjonell tepperens der den kan planvaskes. Tunge møbler kan etterlate seg merker ved at luggen trykkes ned. Fargene på teppet kan blekes hvis det utsettes for direkte sollys i en lengre periode. Noen fargede tepper kan ha en tendens til å misfarge lysere gulv. Det er vanskelig å unngå men å legge en sklibeskyttelse under kan beskytte gulvet.

Flufftepper

De vakre fluffteppene i polyester er litt følsomme mot blant annet væske, ekempelvis vin eller kaffe. Å ta bort flekker på teppet med vann kan skade teppet. Som alle materialer med lang lugg kan stoffet trekke seg sammen om det blir utsatt for væske. Ved behov kan du levere teppene til rens. Noen fargede tepper kan ha en tendens til å misfarge lysere gulv. Det er vanskelig å unngå men å legge en sklibeskyttelse under kan beskytte gulvet.

Vintagetepper

Siden vintageteppene er laget av ull anbefaler vi å levere det inn til tepperens. Ullteppene klarer seg fint med støvsuging og med mindre flekker kan det vaskes bort med lunkent vann, siden ull lett lett former seg av fukt bør man være varsom. Folder eller rynker som oppstår fikses enkelt ved å steame teppets bakside. Sørg for å bruke en duk mellom teppet og strykejernet slik at teppet ikke brennes. Vi anbefaler å bruke møbelpleiemousse som effektivt tar bort flekker. Noen fargede tepper kan ha en tendens til å misfarge lysere gulv. Det er vanskelig å unngå men å legge en sklibeskyttelse under kan beskytte gulvet.

Ulltepper

Det er ikke uvanlig at ulltepper loer litt, spesielt når de er nye. Det kommer an på egenskapene til fibrene og er helt normalt. Ved å støvsuge teppet ditt regelmessig, gjerne en gang i uken, holder du det pent så lenge som mulig. For enklere flekker på teppet er det som regel greit å rengjøre det ved hjelp av en fuktig klut. Vi anbefaler også å bruke vår møbelpleiemousse som effektivt fjerner flekker. Gjør dette så fort som mulig for å redusere risken at flekken blir værende. Er det en større flekk anbefaler vi at du sender den inn til profesjonell tepperens. Vanlig renseri bør unngås da væske kan tørke ut fibrene i ullteppet.

Sweef klær

Vår nydelige merch i 100% bomull går å vaskes i vaskemaskin på 30°. Skal ikke blekes, ikke tørketrommles, ikke lever på rens. Vaskes med lignende farger.

Senger

Overmadrasser
Madrassen bør snus en gang i måneden for å forlenge levetiden til madrassen.

Mellommadrasser
Den tykkere mellommadrassen til våre senger Zebran og Enhörningen har et avtagbart trekk som avhenger av stoffet kan maskinvaskes. Madrassen bør snus en gang i måneden for å forlenge levetiden til madrassen.

Fluffy dyner

 • Rist. Det er luften i dunprodukter som skaper varme. En grundig risting når du rer opp sengen gir hvert dun og fjær muligheten til å rette seg opp og slik at de ikke henger sammen. Dette skaper plass for mer luft og fluff. Jevn ut og fordeler dunet som du ønsker. Benytt anledningen til å riste dundyne grundig når du skifter sengetøy - enkel daglig trening og maksimal fluffighet ved sengetid!
 • Lufting. Heng ut dynene, teppene og putene. I tillegg til den herlige duften av frisk luft, blir du kvitt støv og andre partikler. Ved jevnlig risting og lufting av dundynen holder den seg ren og frisk i lang tid uten vask.
 • Vask. Kun hvis du må. En Happy Fluffy Cloud-dyne kan vaskes på 40 grader. Velg vaskemiddel nøye; sterke rengjøringsmidler kan skade dynens naturlige egenskaper. Ikke bruk skyllemiddel. Tørk dynen helt i tørketrommelen (det kan ta litt lenger tid enn du tror). Legg noen tennisballer i trommelen for å puste liv i dunet.
 • Ikke re opp sengen med en gang. Bare en liten stund om morgenen. For madrassens skyld! Brett gjerne dynen litt ned mens du gjør deg klar om morgenen. Da rekker varmen og fukt å forsvinne fra sengen. (Dette gjelder faktisk spesielt hvis du har en syntetisk dyne som ikke slipper gjennom fukt på samme fenomenale måte som naturmaterialer gjør.. men likevel.)
 • Lagring. Oppbevar dynen på et tørt sted, gjerne i en stoffpose. Luft ut (eller vask om nødvendig) dynen før du legger den bort for sesongen. Sørg for at den er helt tørr, brett den sammen også sees dere til høsten igjen.

Lukter

Produkter som har vært pakket i plast og er nyprodusert kan lukte noe ved oppakning. Vi er alle ulike og kan også dermed oppleve denne duften noe ulikt. Dette er ingenting som avviker seg fra det normale. Lukten kommer til å avta med tiden og vår anbefaling er å bruke sofaen akkurat som vanlig. Lufting hjelper om du raskere vil få bort lukten.

Kvalitet

Hva er martindale, pilling og lysekthet?

 • Martindaleverdien på stoffet angir hvor mange sirkler en stoffkledd plate har snudd mot stoffet uten att det gått hull. Jo høyere martindaleverdi, jo mer slitesterk. Ved hard slitasje bør martindaleverdien (slitestyrken) ligge over 20 000 rotasjoner men ved normal daglig bruk rekker det med en slitestyrke på 10 000 eller mer. Stoffer med en høyere slitestyrke enn 50 000 er godt egnet for offentlige miljøer.


 • Pilling er målenheten for nupping, dvs. overskuddfibrer som løsner fra trekket. Det oppstår når fibrer dras ut av stoffets overflate ved slitasje, dvs. stoffet gnis ved bruk og det dannes små kuler. Hvis et stoff inneholder en stor andel naturmaterialer kan antallet nupper øke da naturlige fibrer som regel er kortere enn kunststoffer. Pilling kan i seg selv gjøre at møbelstoffet ser slitt og nuppete ut, men selv fremmede fibrer i andre farger fra klær og støv kan sette seg fast i stoffets egne nupper og forsterke nuppene ytterligere. Pilling angis på en skala fra 1 til 5 der 5 betyr at det ikke blir noen nupper i det hele tatt, hvilket da er best. Skalaen er eksponentiell, hvilket betyr at en pilling på 4 er dobbelt så bra som 3.
 • Lysekthet angir stoffets egenskap til å motstå sollys. Skalaen for lysekthet går fra 1 til 5 der 5 er best. Skalaen er eksponentiell, hvilket betyr at en pilling på 5 er dobbelt så bra som 4. Det er viktig å påpeke at det ikke er noen stoffer som står imot sollys fullt ut. Hvis stoffene står utsatt mot sol så kommer de til å blekes.

Kontakt oss

Savner du noen informasjon om beste pleie for det elskede møbelet ditt? Send oss en e-post direkte på Info@sweef.no. Det gleder oss å få hjelpe deg med å pleie møbelet ditt!