Vårt løfte

Vi er overbevist om at våre kunder verdsetter miljø og bærekraft akkurat like mye som oss.

Derfor gjør vi alt vi kan for å produsere langvarige produkter på en så bærekraftig måte som mulig.

For å forsikre oss om at vi holder oss på rett vei støtter vi oss på en rekke grunnleggende tiltak.

Transparent

Å være transparent og ha åpenhet i produksjonskjeden spiller en viktig rolle i vår arbeidsmetode. Ved å ha hele produksjonsprosessen under samme tak, oppnår vi høy grad av personlig innsyn samtidig som vi minimerer bruk av mellomledd.

On-demand

Vi ønsker kun å produsere det som blir brukt. Derfor gir vi våre kunder muligheten til å spesialbestille store deler av sortimentet vårt, slik at vi kan produsere akkurat den mengden møbler som etterspørres.

Riktig matriale på riktig sted

Riktig materiale for hvert design spiller en stor rolle for levetiden til et møbel. For våre sovesofaer som ikke har avtagbart trekk, passer for eksempel et slitesterkt syntetisk materiale aller best. For sofamodeller med avtagbart trekk finnes det muligheter til å velge mer bærekraftige alternativer i miljøvennlige naturstoffer.

Minimal waste

Vi bestiller kun den mengden materialer og stoff som trengs for hver bestilling. Vår policy er å redusere, resirkulere og gjenbruke materialer som ellers ville blitt kastet. Stoffprøver, puter, duker og vårt Sweef Patch-stoff er alle laget av overskuddsmateriale fra produksjonen.

Nei til salg

Et møbel er en investering og ikke noe som skal byttes ut etter hver eneste trend. Vi tror like lite på masseproduksjon som på massekonsumpsjon og vil heller alltid tilby våre kunder rettferdige priser. Salg, lokkepriser og kommersielle utsalg vil aldri forekomme hos oss.

"Et vellykket kjøp der produktet varer mange år vil alltid være vårt største fokus. Hvis vi kan oppnå dette ved hjelp av bedre transport eller gjenvunnet materiale vil vi gjøre det. Det faktum at vi har den laveste returprosenten i bransjen er noe vi er stolte av."

Ludvig Ungewitter - Grunnlegger

Reparere

Vår kundeservice jobber hardt for å ha så lav retur- og reklamasjonsgrad som mulig. Og ja, vi kan med stolthet si at den faktisk er veldig lav. Når det gjelder kundesaker som dreier seg om skader, handler vi umiddelbart og unngår å erstatte et defekt produkt med et nytt - i stedet reparerer vi eller erstatter med en reservedel. For å gjøre det enklere med reparasjoner tilbyr vi også våre stoff på løpemeter.

Gjenvunnet tekstil

Vi er i stadig dialog med fabrikkene og leverandørene våre angående produksjon av nye stoffer laget av gjenvunnet materiale. For øyeblikket kan vi tilby gjenvunnet bomull, fløyel og kordfløyel. Å bistå kundene våre med kunnskap om bærekraftige tekstilvalg ligger stadig høyt på vår prioriteringsliste.

Møbler å elske igjen

Kan produktene våre få et nytt liv? Absolutt! Vi tilbyr møbler med skjønnhetsfeil, defekt emballasje eller utstillingsmodeller til en lavere pris på vår Finn-side. Snilt både mot miljøet og lommeboken.

Våre bærekraftige mål

Langsiktig mål: Kun bruke bærekraftige og resirkulerbare materialer i alle produkter.

Innen 2026 skal all vår emballasje være laget av resirkulert materiale fra både leverandører og ut mot kunder.

Innen 2026 skal alt av vårt treverk være FSC-sertifisert.

Innen 2026 skal alt av vår bomull være bærekraftig produsert. Økologisk bomull, resirkulert bomull og overgangsbomull erstatter konvensjonell bomull.

Code of conduct

Våre etiske retningslinjer er en viktig veiledning for hvordan vi som selskap, partnere og hver enkelte medarbeidere skal oppføre seg overfor hverandre og vårt miljø. Her følger de oppførselen som forventes av oss og våre partnere.

Miljøvennlige kundeleveranser

Vi klimakompenserer for kundeleveranser gjennom prosjektet Boreal Mix, som kjemper for å bevare skoger med høy naturskatt og fremme biologisk mangfold. Dette styrker vårt klima, fremmer biologisk mangfold og skaper en bærekraftig fremtid for kommende generasjoner. Skogene beskyttes ved at grunneierne tilbys økonomiske insentiver for å avstå fra hogst, samtidig som langsiktige sivile avtaler sikrer at ingen hogst finner sted innenfor avtalt tidsramme. I løpet av 2023 klimakompenserte Sweef for 50 tonn karbondioksid.

Vi vil gjøre mer!

Har du tips eller idéer til hvordan vi kan bli mer bærekraftige på Sweef? Vennligst kontakt oss via feedback@sweef.com