Så bygger vi drømmesofaen!

For å unngå unødvendig masseproduksjon, produserer vi sofaer på bestilling og har ingen enorme lager. Produksjonen starter så snart du har lagt inn bestillingen din og din unike skapelse går gjennom den første fasen av prosessen. Denne måten å jobbe på medfører leveringstider som varierer avhengig av gjeldende etterspørsel hos fabrikken

Så hva skjer egentlig mens du går frem og tilbake i påvente av drømmesofaen? Bli med på et besøk hos fabrikken og få en forståelse av hele reisen fra bestilling til levering!

1.Råmaterialet - Full oversikt over hver planke

Treverket til rammen høstes ansvarlig fra skoger i nærheten av fabrikken. 99% av trematerialet som brukes består av furu på grunn av at det er seigere og lettere å jobbe med. Det er viktig for oss at treverket er FSC-sertifisert og at vi vet nøyaktig hvor det kommer fra.

2.Snekre - Magien begynner

Planken ankommer sagbruket til fabrikken der de grove, ubehandlede treplankene blir gjort glatte og fine. Deretter blir hjørnene av planken avrundet, hull for skruene blir boret og planker blir satt sammen. En solid og stabil ramme blir skapt for ditt fremtidige favorittsted.

Overflødig treverk blir til spon som blir gjenbrukt for å varme opp både snekker- og tekstilfabrikken. Pellets/spon fra fabrikken selges også videre slik at ingenting går til spille.

3.3D og CNC - Tresløyd goes high tech

Vi elsker håndlagd, men i noen tilfeller tar vi maskinene til hjelp for et raskere og mer presist resultatet som gir minst mulig rester. Det digitale 3D-verktøyet «Solid Work» planlegger materialet for sofaens tilpassede deler som en CNC-maskin deretter skjærer ut. Her snakker vi presisjon på høyt nivå.

Denne prosessen planlegger materialoverflaten og minimerer avfall, det lille avfallet som det uansett blir sendes til et gjenvinningsanlegg.

4.Stammen - Innerst inne er vi myke

Når delene for stammen er klar, er det på tide å sette dem sammen med fjær og vev. Allerede på dette trinnet får rammen sitt første lag med myk polstring som betyr at grunnlaget for våre sofaer sin uslåelige hyggefaktor legges.

5.Liming og kaldskum - komfortens grunnmur

Rammen er nå solid og sendes videre til neste fabrikk, der den får sitt første lag med fylling. Sete- og ryggputene blir kuttet til, de fleste av dem inneholder kaldskum for å gi den beste fyllingen som vil holde i mange år.

Som vanlig samles alt av avfall inn. I dette tilfellet brukes det til ytterligere fylling av dekorasjonsputene.

6.Syavdelingen - Våre idoler

Her finner vi syferdigheter som overrasker oss like mye hver eneste gang. Stoffet forberedes for tapetsering ved sin stasjon: klipping, tilskjæring, søm og feste av glidelås (denne prosessen krever ekstra nøye håndverk for å få det til, så neste gang du åpner putevaret - tenk på alt av arbeid som ligger bak).

Våre tekstiler kommer fra Italia og er alltid av høyest tenkelig kvalitet.

7. Tapetsering - Dressed for success

Sofaen får sin flotte bekledning når alle stoffbitene kles på og spikres fast. Detaljert dypstifting av knapper skjer blant annet på Buffelen samt visse senggavler, og innebærer 100% håndarbeid som krever enorm presisjon. Visste du at det tar 12 timer å spikre en Buffel? 8. Fylling – Fluffy, fluffiyere, fluffiyest Hver sofa fra Sweef kommer med et legendarisk nivå av fluffyhet. Hemmeligheten ligger i å gi mye kjærlighet til fyllingen. I tilfeller der vi bruker dun, er det sertifisert og hypoallergent, noe som betyr at det er allergivennlig. Hver modell har en unik fylling, utover fluffy dunsofaer finnes også alternativer som kaldskum, revet kaldskum og baller av kaldskum. Kort sakt: Vi tar vår fluff på største alvor. 9. Sluttspurten - Nedtellingen har begynt Nøyaktig emballering er en selvfølge for å gi din kjære en sikker reise hjem. Fra fabrikken samles alle bestillinger, faktisk allerede når ordren legges planlegges det hvilken lastebil den går ut med. Tenk Tetris. Resultatet er at bare fullastede lastebilder forlater fabrikken og utslippene reduseres. 10. Levering - Snart tid for deres første møte … Ventetiden er endelig over! I dette siste steget begynner reisen hjem til deg for din Sweef-sofa. Lastebilens kjøretur fra fabrikken i Polen til vårt sentrallager er faktisk nærmere enn man tror. Herfra planlegges alle utkjøringer videre for å samkjøres hele veien hjem til deg. Vi ønsker deg og din fine sofa mange herlige år sammen.

8. Fylling – Fluffy, fluffiyere, fluffiyest

Hver sofa fra Sweef kommer med et legendarisk nivå av fluffyhet. Hemmeligheten ligger i å gi mye kjærlighet til fyllingen. I tilfeller der vi bruker dun, er det sertifisert og hypoallergent, noe som betyr at det er allergivennlig. Hver modell har en unik fylling, utover fluffy dunsofaer finnes også alternativer som kaldskum, revet kaldskum og baller av kaldskum. Kort sakt: Vi tar vår fluff på største alvor.

9. Sluttspurten - Nedtellingen har begynt

Nøyaktig emballering er en selvfølge for å gi din kjære en sikker reise hjem. Fra fabrikken samles alle bestillinger, faktisk allerede når ordren legges planlegges det hvilken lastebil den går ut med. Tenk Tetris. Resultatet er at bare fullastede lastebilder forlater fabrikken og utslippene reduseres.

10. Levering - Snart tid for deres første møte …

Ventetiden er endelig over! I dette siste steget begynner reisen hjem til deg for din Sweef-sofa. Lastebilens kjøretur fra fabrikken i Polen til vårt sentrallager er faktisk nærmere enn man tror. Herfra planlegges alle utkjøringer videre for å samkjøres hele veien hjem til deg.

Vi ønsker deg og din fine sofa mange herlige år sammen.

En stor takk til Burhéns! Og alle på fabrikken som hver dag hjelper oss med å skape drømmemøbler. Uten dere, er det ingen oss.

En stor takk til Burhéns! Og alle på fabrikken som hver dag hjelper oss med å skape drømmemøbler. Uten dere, er det ingen oss.