Sertifiseringer

For oss er det alltid viktig å arbeide aktivt med bærekraft og kvalitet i alle ledd. Derfor arbeider vi med produsenter som deler samme verdier som oss. Under kan du lese mer om sertifiseringene våre i dag og hva disse betyr! Vi har som ambisjon å presentere enda flere fremover.

FSC

Da vi i hovedsak bruker tre i møblene våre ligger stort fokus på valg av riktig virke. Sertifisert tre er lovlig felt på en bærekraftig måte der hver enkelt del i prosessen er transparent. Virket vi bruker for våre stammer kommer som oftest kun fra EU-godkjent skogbruk. Les mer.

REACH

Kjemikalieinspeksjonen i Europa er for å kontrollere bruk av farlige kjemiske stoffer i de ulike produkter og for å forbedre beskyttet av menneskenes helse og miljø. Gjennom å følge de strenge reglene til REACH kan vi sørge for at farlige kjemikalier ikke har blitt brukt ved tilverking av møblene våre. Det betyr at vår produksjon eliminerer substanser som er hormonforstyrrende, allergiframkallende og farlige for miljøet.

GRS - GLOBAL RECYCLED STANDARD

En sertifisering for resirkulert materiale som garanterer at sertifiserte resirkulert materiale brukes i produkter. GRS tar også hensyn til likestilling og anstendig arbeidsforhold. Alle våre resirkulerte stoffer som Maze, Floki, Solemio og Ecolino er sertifiserte.

OEKO - TEX

For å sørge for at det ikke brukes noen farlige kjemikalier ved fremstillingen av et møbelstoff finnes denne europeiske sertifiseringen. OEKO-TEX stiller også krav til stoffenes bærekraft når det gjelder fargeautensitet. Stoff som har denne sertifisering er Purolino, Baloo og Mood. Les mer.

RESPONSIBLE DOWN STANDARD

RDS overvåker dyrenes velbefinnende hos dunprodusenter. De sørger for at dunet ikke kommer fra produsenter der plukking av levende dyr forekommer eller tvangsspising skjer. Sertifisert dun fra RDS granskes dessuten av en tredje part som ser over hvert steg i prosessen. På den måten kan vi være sikre på att dunet virkelig produseres på en ansvarsfull måte. Les mer.

GOLD STANDARD

En global ideell stiftelse som startet av et flertall organisasjoner, blant annet Greenpeace og WWF. Stiftelsen ble tatt frem som en kvalitetsstempel for klimakompensasjonsprosjekt med fokus på strenge forholdsregler og krav på bærekraftsutvikling for klimakompensasjon. Det er i dag den eneste sertifiseringsstandarden som er godkjent og betrodd av mer en 80 internasjonale miljøorganisasjoner. Med hjelp av Gold Standard kan vi sørge for at klimakompensasjonen vår gjennom Tropical Mix i Panama arbeider i enighet med satt standard og at beregningene stemmer. Les mer.

ISO:9001 OCH ISO:14001

Vi prøver så godt som mulig kun å samarbeide med leverandører som oppfyller både ISO:9001 og ISO:14001. ISO:9001 er et kvalitetslededelsessystem som sørger for at bedrifter stadig forbedrer virksomheten når det kommer til kvalitet, ytre miljø og arbeidsmiljø. ISO:14001 er ett ledelsessystem for miljø som bekrefter at bedriftens miljøarbeid tas om hand på en effektiv måte og at bedriftens negative miljøpåvirkning minskes. For oss er det av største viktighet at de vi samarbeider med tar ansvar på miljøarbeidet sitt og at de fantastiske menneskene som lager møblene våre gjør dette under rettferdige og menneskelige arbeidsforhold.

Din handlekurv