Sengeguide

En ny generasjon senger

På samme måte som med sofaer er målet med våre senger å levere komfort og estetikk av høyeste klasse. Og nå har vår grundige forskning og testing lønnet seg.

Vi kan stolt presentere tre modeller eksklusivt utviklet for Sweef som oppfyller våre høye krav.

Her sikres din skjønnhetssøvn av håndlagde madrasser med detaljrike lag av kompetente materialer som representerer det siste innen sengeproduksjon.

Og for å tilfredsstille dine interiørbehov kan du tilpasse drømmesengen med hundrevis av farge- og materialvalg, samt stifter, sengeben, sengekappe og sengegavl.

Reisen til drømmenes rike begynner her.

Se våre senger her!

Ta et dypdykk under overflaten

Når din beste søvn står på spill overlater vi ingenting til tilfeldighetene. Derfor er alle komponentene i madrassene våre grundig gjennomtenkte, nøye utvalgte og satt sammen av dyktige hender.

Her kan du ta en nærmere titt på hvilke godbiter som skjuler seg inne i madrassene og sammen skaper forutsetningene for en kjølig, velgjørende og ikke minst behagelig nattesøvn.

Lynkurs før madrass valget

Hva er en god madrass?

Madrassen sin oppgave er egentlig ganske enkel. Den skal gi riktig støtte til akkurat din kropp slik at vekten din fordeles jevnt, sånn at du får en behagelig og skånsom sovestilling gjennom hele natten.

I kombinasjon med riktig pute skal madrassen sørge for at nakken og ryggraden din ligger i en rett linje. Den skal ikke være for myk slik at den blir som en hengekøye, men heller ikke for hard slik at skuldre og hofter ikke kan synke ordentlig ned før du oppnår den rette ryggraden.

En behagelig sovestilling med riktig støtte minimerer risikoen for holdningsproblemer, gjør at du ikke bytter sovestilling for ofte og hjelper deg å komme raskere til dyp søvn der kroppen reparerer og restituerer.

En god madrass = Bedre livskvalitet enkelt og greit.

Hvilken madrass er riktig for meg?

En repetisjon: det som skal skje når du legger deg i sengen din er at kroppen din skal synke gjennom overmadrassen og aktivere fjærsystemet i madrassen under.

I kombinasjon med puta skal du da få den støtten som er nødvendig for å holde ryggraden og nakken din rett og fin gjennom hele natten.

For å gi perfekt støtte til akkurat din kropp, er det viktig å velge riktig fasthet på madrassen (Medium eller Fast).

Hvilken av disse som fungerer best for deg, avhenger av vekten din og sovestillingen din.

Seng med ulik fasthet?

Hvis du og partneren din har behov for ulik fasthet kan dere gjerne bestille en Medium/Fast-madrass. I dette tilfellet har madrassen ingen synlig separasjon som markerer de ulike sidene og ser ut som en enhetlig madrass.

På siden

Ryggraden skal være rett.
Hofter og skuldre skal synke ned i sengen.
Puta skal ligge under hodet og ikke under skulderen.

På ryggen

Ryggraden skal ha sin naturlige S-form.
Du skal føle støtte i korsryggen.
Bryst og rumpe skal synke ned i madrassen.
Bruk en lav hodepute.

På magen

Generelt anbefales en litt fastere seng hvis du ofte sover på magen for å holde ryggraden rett.

Vedlikehold og holdbarhet

Sengene kommer med en 25-års garanti på rammen og fjæringen. For å forlenge levetiden anbefales det å snu madrassen jevnlig (1 gang i måneden), bruke madrassbeskytter (helst i naturmateriale) og impregnere tekstilen med vår impregneringsspray. Det er også fordelaktig å velge stoffer som er vaskbare og avtagbare.